Ερώτηση του ΜέΡΑ 25 για την επένδυση των 750 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα και το «μικρό Ελληνικό».

Γραπτή ερώτηση σχετικά με την δρομολογούμενη επένδυση «τύπου Ελληνικού» στον δήμο Σαρωνικού κατέθεσε την Τετάρτη 16-2-2022 η Μαρία Απατζίδη, βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25, ύστερα από την επιστολή του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, προς τους υπουργούς-μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων με την οποία ζητά ενημέρωση για την άγνωστη «μεγάλη επένδυση».

Στην ερώτηση, που απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, σημειώνεται ότι πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την ανάπτυξη μίας «μικρής πολιτείας» μέσα σε  έκταση άνω των 6.000 στρεμμάτων, μεταξύ Σαρωνίδας και Λαγονησίου. Το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, μεγάλου γηπέδου γκολφ καθώς  και ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή δύο σχολείων,  ενός νοσοκομείου και  την αναδάσωση περίπου της μισής έκτασης.

«Κατά πρωτοφανή τρόπο, η διαδικασία υλοποίησης του έργου προχωρά ερήμην των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, και χωρίς να έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση», υπογραμμίζει η κα. Απατζίδη και προσθέτει: «Είναι άξιον απορίας  γιατί μια τόσο μεγάλη και καθοριστική επένδυση δεν έχει τεθεί υπόψη του Δήμου. Και βεβαίως, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής μαθαίνουν τα “του οίκου τους” από τα ΜΜΕ».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069