ΗΜΕΡΙΔΑ “Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αφουγκραζόμενη τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας καθώς και τον ταχύ ρυθμό ψηφιοποίησης της χώρας μας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών), Ημερίδα με τίτλο «Al in Education Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 9:00-14:30 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

Σκοπός της Ημερίδας είναι η γνωριμία με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την αξιοποίησή της στην Εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων θα γίνει ενημέρωση για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπερεθνικών Οργανισμών (UNESCO, OECD κ.λπ.) για την Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς επίσης για την υλοποίηση εφαρμογών στο πλαίσιο ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού έργου που στοχεύει: i. στη βελτίωση, διευκόλυνση και εξατομίκευση της μάθησης, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που απευθύνονται σε μαθητές (student-facing Al), ii. στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και στην υποστήριξή τους στη διδασκαλία και την αξιολόγηση των μαθητών, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που απευθύνονται σε καθηγητές (teacher-facing Α!). 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όλης της Αττικής καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατ. Αττικής 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡ. ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΕ83) 

P.Ph.D, Ph.D, M.Ed 

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069