Εξηγήσεις ζητά η Ν.Δ από τον βουλευτή της, Ανδρέα Πάτση

Απαιτείται από το κόμμα του να ξεκαθαρίσει ο βουλευτής εάν ευσταθούν οι κατηγορίες για την αγορά δανείων 63 εκατομμυρίων με αντίτιμο μόλις 4,3 εκατομμύρια.

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση που αφορά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση και τις κατηγορίες περί ύποπτης αγοράς δικαιωμάτων είσπραξης δανείων ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτα χαμηλότερη τιμή, μόλις 4,3 εκατομμύρια. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ φαίνεται πώς καλεί τον βουλευτή να δώσει εξηγήσεις, ενώ το θέμα αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπουγάς, πρόκειται να καλέσει άμεσα τον βουλευτή Γρεβενών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. Θυμίζουμε ότι τις σχετικές καταγγελίες έκανε σε ανάρτησή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Αν. Πάτσης απέσπασε με απευθείας ανάθεση συνολικά 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια από τα ΕΛΤΑ ενώ συμμετέχει στο κεφάλαιο αλλοδαπών εταιρειών.

Στην Κ.Ο πρόκειται να εξεταστεί αν οι κατηγορίες εναντίον του ευσταθούν όπως και το αν υφίσταται θέμα είτε παράνομης δραστηριότητας, είτε πράξεων που αντιβαίνουν στις ηθικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δώσει εντολή στην Κ.Ο να διαλευκανθεί άμεσα η όλη υπόθεση και σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες να υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ φέρεται να έχει κληθεί να δώσει δημόσιες εξηγήσεις για το ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην θεσμική αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε σημερινές του δηλώσεις τονίζει πως «η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό. Κάτι που εγείρει ζητήματα νομιμότητας». 

Επανέφερε μάλιστα την πρότασή του να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή. Σχολίασε ακόμη ότι η υπόθεση αυτή γίνεται γνωστή σε μία συγκυρία όπου ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί πως «οι servicers –οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds-δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς» ενώ «με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Πηγή: vouliwatch.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069