Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα F-16 Viper – Δείτε εικόνες και βίντεο από την Τανάγρα

Τα «ελληνικά φτερά» ενισχύονται με την πιο σύγχρονη έκδοση παγκοσμίως σε F-16 – Πώς θα ενσωματωθούν σταδιακά στη δύναμη της HAF οι 83 «οχιές» – Ο οπλισμός τους και οι δυνατότητές τους.

Μετά από μια δεκαετία στασιμότητας στα εξοπλιστικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες στην ενίσχυση των τριών Κλάδων, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις που είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήδη πραγματοποιεί άλματα προς τη νέα εποχή αποκτώντας τις καλύτερες φρεγάτες στον κόσμο, η Πολεμική Αεροπορία βάζει στη φαρέτρα της τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης, ενώ και ο Στρατός Ξηράς θα ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τομείς που «πονά».

Είναι λογικό το ενδιαφέρον να πέφτει πάνω στα ολοκαίνουργια οπλικά συστήματα, όπως οι φρεγάτες Belh@rra, τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα F-35, ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ «τρέχει» παράλληλα και πολύ σημαντικά προγράμματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερης τεχνολογίας οπλικών συστημάτων. Μεταξύ αυτών και η αναβάθμιση των 83 F-16 block 52+ και F-16 block 52+ Advance σε κατηγορία Viper, που σημαίνει ό,τι πιο εκσυγχρονισμένο σε F-16 παγκοσμίως.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/09), η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε επίσημα στις εγκαταστάσεις τις Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Viper από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.

Tο Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» σε μια ακόμα σπουδαία μέρα για την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταφέροντας από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα Βοιωτίας τις πρώτες εικόνες από τα πρώτα F-16 Viper.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069