Είναι πολύ ευχάριστο που ο συνδυασμός μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υποχρέωσε τελικά τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Τσίρκα να αντιδράσει εγγράφως, έστω και δια του τύπου, στις επιστολές μας που αποστείλαμε και αφορούν στη θεσμική λειτουργία του Δήμου μας.

Δυστυχώς όμως ο κ. Δήμαρχος, από το σύνολο των τριάντα και πλέον επιστολών που αποστείλαμε κατά την διάρκεια των τριών ετών της θητείας μας (επιστολές οι οποίες εστάλησαν λόγω της απαγόρευσης των δια ζώσης συνεδριάσεων του ΔΣ) απάντησε επιλεκτικά και μόνο σε τρεις.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ψευδώς πως απέστειλε απαντητική επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ισχυριζόμενος πως την κοινοποίησε και στο συνδυασμό μας με email, έχει το θράσος μάλιστα να αναφέρει και …αριθμό πρωτοκόλλου!

Με την υπ’ αριθμό 78049/15.06.2022 επιστολή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλεί τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει στα ερωτήματα του συνδυασμού μας, επισημαίνοντας πως “η παράλειψη αποστολής στοιχείων και απόψεων και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση αυτών συνιστά άρνηση συνεργασίας με την Υπηρεσία και δύναται να στοιχειοθετήσει το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος”.

Καλούμε δημόσια το Δήμαρχο κ. Τσίρκα να απαντήσει άμεσα και τεκμηριωμένα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σε όλα τα ερωτήματά μας που έχουν τεθεί εγγράφως και να ενημερώσει, όπως έχει υποχρέωση, σχετικά τόσο το συνδυασμό μας όσο και τους δημότες του Δήμου Μαραθώνα για όλα όσα αρνείται πεισματικά και υποκρύπτει τόσο καιρό. Άλλωστε, διαθέτει Γραφείο Τύπου το οποίο αμείβεται αδρά από τα τέλη που καταβάλλουν οι δημότες μας.

Για τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο διοίκησης του Δήμου είναι βέβαιο ότι σε μερικούς μήνες από σήμερα θα λάβει ηχηρή και οριστική απάντηση από τους κατοίκους του Μαραθώνα.

Μαραθώνας, 23 Ιουνίου 2022

Για την παράταξη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σπύρος Λιβαθινός

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069