Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο κοινοβούλιο σήμερα η σορός της – Η συγκινητική πομπή και τα δρακόντεια μέτρα

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί σε λίγες ώρες στο βρετανικό κοινοβούλιο όπου θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα για λαϊκό προσκύνημα, μεχρι την ημέρα της κηδείας της στις 19 Σεπτεμβρίου

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, μαζί με τον πατέρα τους βασιλιά Κάρολο Γ’, θα συνοδεύσουν σήμερα το απόγευμα το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ με τα πόδια, σε μία συγκινητική πομπή που θα ξυπνήσει στην οικογένεια μνήμες απο το τελευταίο «αντίο» στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής, θα ηχούν κανονιοβολισμοί στο Hyde Park από το Βασιλικό Πυροβολικό, ενώ το Big Ben θα ηχεί πένθιμα. Στη συνέχεια και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να περάσουν από το φέρετρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας, με τις αρχές του Λονδίνου να εφαρμόζουν μία τεράστια αστυνομική επιχείρηση.

Ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθήσουν το φέρετρο με τα πόδια καθώς θα περνάει μπροστά από εκατοντάδες χιλιάδες πενθούντες που θα έχουν κατακλύσει το Λονδίνο, στη μεγαλύτερη μαζική συγκέντρωση στη βρετανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα στηρίξουν από κοινού τον Κάρολο περπατώντας μαζί του πίσω από το φέρετρο της Βασίλισσας σε μία σκηνή που θα ξυπνήσει σπαρακτικές μνήμες από τους έφηβους πρίγκιπες στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η πομπή θα μοιάζει τρομακτικά με το στιγμιότυπο του 15χρονου Ουίλιαμ και του 12χρονου Χάρι να περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, μπροστά σε ένα κοινό δισεκατομμυρίων το 1997.

Η πομπή θα αναχωρήσει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 2.22 μ.μ (τοπική ώρα) με άμαξα τελετουργικής μονάδας του Βρετανικού Στρατού. Η πορεία θα περπατήσει σιωπηλά χωρίς μουσική, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα σχηματιστούν τιμητικές φρουρές.

Στις 3 μ.μ., το φέρετρο θα φτάσει στη Βόρεια Πύλη της Αίθουσας του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι θα πραγματοποιήσει λειτουργία περίπου 20 λεπτών πριν ανοίξει η Αίθουσα του Γουέστμινστερ για το κοινό στις 5 μ.μ.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα όλο το 24ωρο μέχρι τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Η ουρά θα εκτείνεται για 8 χιλιόμετρα, απαιτώντας έως και 30 ώρες για να φτάσει στο μπροστινό μέρος. Εγκαταστάσεις πρόνοιας όπως τουαλέτες και βρύσες, έχουν τοποθετηθεί σποραδικά κατά μήκος της διαδρομής. Πλήθος κόσμου έχει ήδη αρχίσει να κάνει ουρές, με τις αρχές του Λονδίνου να θέτουν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στην ιστορία της Βρετανίας καθώς θα παρευρεθούν αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδώσει έγγραφα για όσους παραστούν, ζητώντας τους να φτάσουν με εμπορικά και όχι με ιδιωτικά τζετ, και μάλιστα απαιτεί από τους ηγέτες να επιβιβαστούν μαζικά σε λεωφορεία, αντί να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα.

«Όπου είναι δυνατόν», συνέστησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, οι ξένοι ηγέτες θα πρέπει να καταφθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εμπορικές πτήσεις» προειδοποιώντας ότι το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δεν θα είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές πτήσεις ή στάθμευση αεροσκαφών. Όσοι επιμείνουν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό τζετ, θα πρέπει να κατευθυνθούν προς «αεροδρόμια με μικρότερη επισκεψιμότητα» γύρω από το Λονδίνο, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069