Ξεκινά το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Παιανίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α.

Η επανεκκίνηση του έργου του Δικτύου Αποχέτευσης στην Δημοτική Ενότητα Παιανίας, που επί σειρά ετών είχε κολλήσει και παρέμενε σε απραξία, περνά επιτέλους σε φάση υλοποίησης με την υπογραφή χθες το βράδυ, της προγραμματικής σύμβασης του έργου κατασκευής δικτύου ακαθάρτων για τη Δημοτική Ενότητα Παιανίας, του ομώνυμου Δήμου. Η υπογραφή έγινε από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο και τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο Βορρέ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Το έργο εμπίπτει στις δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων στο σύνολο της Ανατολικής Αττικής και υλοποιείται με δικαιούχο την ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Αποδέκτης των λυμάτων της πόλης της Παιανίας θα είναι το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Κορωπίου Παιανίας, το οποίο ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής το προσεχές διάστημα. Με την συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει την υλοποίηση του συνολικού έργου με την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης να ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 για την κατασκευή 60 χλμ αγωγών και 4.000 συνδέσεων, εξυπηρετώντας 12.000 κατοίκους.

Με τη συμβολή της Περιφέρειας η Ανατολική Αττική γυρίζει οριστικά σελίδα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι: «Συμβάλλουμε έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει οριστικά σελίδα η Ανατολική Αττική στα ζητήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων», και πρόσθεσε: «Σήμερα μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου οι πόλεις και οικισμοί της Ανατολικής Αττικής να διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. Πριν από 3 ημέρες, είχαμε την τιμή και τη χαρά, να ξεναγήσουμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της Χώρας, που έχει στηθεί στην Ανατολική Αττική. Αξιοποιώντας την εμπειρία, την άριστη σχέση με τους δήμους, την ΕΥΔΑΠ, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε δημιουργήσει ένα μίγμα πόρων του ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής και ΠΕΠ Αττικής), με κεντρικό στόχο όλα τα έργα να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης χωρίς καμία χρονοτριβή. Η Περιφέρεια Αττικής έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αυτό είναι ορατό στους πολίτες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός στην παρέμβασή του επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με σημαντική οικονομική και περιβαλλοντική σημασία, καθώς δίνεται λύση σε ένα χρόνιο υγειονομικό πρόβλημα για τους κατοίκους, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής, ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από το κόστος εκκένωσης των βόθρων». Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό που με την υλοποίηση του έργου μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη Χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, υπογράμμισε ότι: «η Ανατολική Αττική την τελευταία τριετία, όπως και το σύνολο της Αττικής, αλλάζει ριζικά με τις δυναμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069