Ποσειδώνος Γεύσεις στη Nέα Mάκρη! Γνωρίζατε οτι άλλαξε ιδιοκτησία; Aυτές είναι οι νέες γεύσεις του


Γράφει η Μαρία Δ.


Το Ποσειδώνος Γεύσεις στη Νέα Μάκρη πιθανότατα το γνωρίζετε κυρίως για την υπέροχη τοποθεσία του στην άκρη στο λιμάνι της Νέας Μάκρης. Βλέπεις πιάτο τον Ευβοϊκό ενώ απολαμβάνεις υπέροχους μεζέδες και πίνεις το τσιπουράκι σου.
Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε είναι οτι πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτήτες.
Ο Άγγελος και η Αγγελική με πολύ όρεξη και μεράκι αλλά και εμπειρία στον χώρο της εστίασης, έχουν κρατήσει την παραδοσιακή εμφάνιση του καταστήματος ενώ έχουν προσθέσει ιδιαίτερα πιάτα στο μενού.
Στόχος τους είναι οι επισκέπτες τους να απολαμβάνουν αγνό, καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό όλες τις εποχές, που σημαίνει οτι το κατάστημα είναι ειδικά διαμορφωμένο για να προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα με αντίστοιχο μενού.
Ως λάτρης του καλού φαγητού κι έπειτα από αρκετή επικοινωνία με αρκετούς που ρωτούσαν τη γνώμη μου, επισκέφτηκα το Νέο Ποσειδώνος Γεύσεις για να δοκιμάσω τη νέα κουζίνα!

Το μέρος
Ευχάριστα γνώριμο με νέες πινελιές από ελληνικό κινηματογράφο. Φωτεινό και με άνετους χώρους και επίπεδα για όλα τα γούστα. Διαθέτει και τζάκι για τις κρύες ημέρες ή και νύχτες.


Η εξυπηρέτηση 
Πολύ φιλικό περιβάλλον με χαμογελαστά πρόσωπα με πραγματική θέληση εξυπηρέτησης. Οι χρόνοι γρήγοροι και χωρίς κενά που έκανε σαφές οτι εδώ υπάρχει εμπειρία. Φρόντισαν να μας ενημερώσουν και για τους φανταστικούς χειροποίητους λαχανοντολμάδες που υπήρχαν εκτάκτως εκείνη την ημέρα (αν έχεις τύχη διάβαινε) και που φυσικά τιμήσαμε.

Το φαγητό
Ο κατάλογος περιείχε σωστή ποικιλία από κρεατικά και ψαρικά. Εξαιρετικό το γεγονός οτι υπάρχει και σπιτική, φρέσκια σούπα (ψαρόσουπα ή κρεατόσουπα ανάλογα με τον καιρό πάντα).

Δοκίμασα τη σαλάτα Ποσειδώνος Γεύσεις με τραγανό μαρούλι, τυρί, ρόδι, πιπεριές, λιαστή ντομάτα και ξηρούς καρπούς με τη μοναδική σος που τη συνόδευε και ήταν ονειρική. Υπέροχοι συνδυασμοί  και άφηνε μια δροσερή και ταυτόχρονα εθιστική γεύση και έγινε ανάρπαστη και από τα παιδιά (που συνήθως δεν ακουμπούν σαλάτα).

Η καταπληκτική χορτόπιτα, αυθεντική με χόρτα φρέσκα και σπιτικό φύλλο τυλιγμένη σε ρολό!
Συκωτάκια με πιπεριές, ιδιαίτερα και πολύ εντυπωσιακά στο πιάτο που εξαφανίστηκαν σχεδόν αμέσως.
Η ποικιλία κρεατικών για δυο άτομα (φάγαμε πέντε άτομα από την ίδια ποικιλία) ήταν πολύ χορταστική και όλα τα κρέατα ήταν πολύ σωστά ψημένα και συνοδεύονταν από αρκετές πατάτες και σως για επιλογή.
Φυσικά δεν έλειψε και η παραγγελιά της κόρης σε θαλασσινό και συγκεκριμένα σε γαρίδες που λατρεύει, τις οποίες εξαφάνισε χωρίς να μας δώσει να δοκιμάσουμε ούτε μισό κεφάλι.


Είχαμε και άλλα πιο κλασσικά συνοδευτικά και φυσικά τα αναψυκτικά και τα ποτά μας.
Η διάθεση χαλαρή αφού το μέρος το επιτρέπει. Όπου κι αν καθίσεις μπορείς να χαζεύεις και θάλασσα και να απολαύσεις τους μεζέδες σου!
Δοκιμάσαμε κι άλλα που είχαμε την τύχη να ετοιμαστούν εκείνη την ημέρα εκτός κλασσικού μενού, και όλα είχαν σπιτική γεύση με ολόφρεσκα υλικά.

Σχέση ποιότητας/τιμής 
Αν υπολογίσω οτι από τα φαγητά που παραγγείλαμε θα έτρωγαν άνετα άλλα δυο άτομα τότε σύνολο μαζί με ποτά και αναψυκτικά η τιμή ανάλογα με τα όσα παραγγείλαμε ήταν περίπου 14€ / άτομο. Ιδανική τιμή αν αναλογιστείς οτι φάγαμε σε σημείο που δεν χωρούσε τίποτε άλλο.

Συμπέρασμα 
Εξαιρετική επιλογή ειδικά για κάποιον που του αρέσει ένας χώρος κοντά στη θάλασσα, ιδανικό και για οικογένεια με μικρά παιδιά, φιλόξενο κατάστημα και προσεγμένοι χώροι. Γεύσεις σπιτικές με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ χαμογελαστά πρόσωπα έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν.
Αν έχεις πάει θα χαρώ να ακούσω και τη δική σου γνώμη διαφορετικά σε παροτρύνω να το επισκεφθείς άμεσα και να δοκιμάσεις τις γεύσεις του.

Ποσειδώνος Γεύσεις
Λ. Ποσειδώνος 18 Α
Νέα Μάκρη
2294092185

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069