Αναφορά Γ. Βλάχου για την ανάγκη κατάργησης των παραβόλων στον κλάδο της ανθοκομίας

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Βλάχος, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, σχετικά με την αναγκαιότητα κατάργησης των παράβολων στον κλάδο της ανθοκομίας, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του κόστους παραγωγής, πράγμα που πιθανό να οδηγήσει σε βίαια αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ή και σε κλείσιμο πολλών αγροτικών εκμεταλλεύσεων..

Ο κ. Βλάχος τόνισε ότι: «οι Φυτωριούχοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και ζητούν την κατάργηση των παράβολων και σε κάθε περίπτωση να ακυρωθεί η αύξηση κατά 33,4% και πλέον, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του κόστους παραγωγής, πράγμα που πιθανό να οδηγήσει βίαια σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ή και σε κλείσιμο πολλών αγροτικών εκμεταλλεύσεων».

Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι ο κλάδος της ανθοκομίας είναι ένας από τους δυναμικούς κλάδους της φυτικής παραγωγής με δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης, ο κ. Βλάχος ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069