Απάντηση Μηταράκη για τους 38 του Έβρου: «Δεν υπάρχει νεκρό παιδί, σε τουρκικό έδαφος οι μετανάστες»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το σημείο το οποίο είχε επισκεφτεί ο ίδιος τον 15Αύγουστο λίγο αφότου είχαν διασωθεί οι μετανάστες μόλις αυτοί βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ενημέρωσε σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου οι οποίες εκτείνονται από την κατανομή των αιτούντων άσυλο στις δομές σε όλη τη χώρα έως την προστασία των συνόρων. Την ίδια ώρα ο κ. Μηταράκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο για τις κατηγορίες που δέχεται η χώρα μας για push back όσο και για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξέφρασε την απορία πώς γίνεται κάποιοι να διατείνονται πως ήταν εγκλωβισμένοι όταν από την αυτοψία που έκανε στην ευρύτερη περιοχή είδε πως η στάθμη του χαμηλού ήταν χαμηλή ενώ η απόσταση από την Ελλάδα ήταν μικρή. Μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Μηταράκης έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το σημείο το οποίο είχε επισκεφτεί ο ίδιος τον 15Αύγουστο λίγο αφότου είχαν διασωθεί οι μετανάστες μόλις αυτοί βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069