Από 1 ως 20 Μαρτίου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία του Δήμου Μαραθώνος για το σχολικό έτος 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών των μαθητών στα νηπιαγωγεία του Δήμου Μαραθώνος για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 1 έως 20 Μαρτίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην παρακάτω διεύθυνση:

 https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για το σχολικό έτος 2022-23 εγγράφονται στα νηπιαγωγεία μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί το 2017 και το 2018.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την ηλεκτρονική εγγραφή:

  1. Έγγραφο από το οποίο προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας(λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο).
  2. Στοιχεία του παιδιού που αιτούνται την εγγραφή (το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο πολιτών και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή μερίδα/ πιστοποιητικό γέννησης. Οι γονείς επιλέγουν τα στοιχεία του παιδιού για το οποίο επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση).
  3. Οι αλλοδαποί μαθητές/ τριες μπορούν να ανεβάσουν στην πλατφόρμα ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο από πιστοποιημένο δικηγόρο.
  4. Οι γονείς /κηδεμόνες δηλώνουν στην πλατφόρμα εάν επιθυμούν τηφοίτηση του παιδιού στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή / και στο τμήμα Πρωινής Ζώνης. Επίσης δηλώνουν τα στοιχεία των συνοδών των παιδιών που παραδίδουν  και παραλαμβάνουν τα παιδιά από την σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου».

Κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 20 Μαρτίου οι γονείς/ κηδεμόνες μπορούν να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο που ανήκουν βάση διεύθυνσης για να προσκομίσουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τα οποία είναι τα εξής:

  1. Βιβλιάριο υγείας, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα απαιτούμενα εμβόλια που προβλέπονται από το εθνικό σύστημα εμβολιασμών.
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/μαθήτριας (ΑΔΥΜ)
  3. Αίτηση εγγραφής (συμπληρώνεται στο νηπιαγωγείο)
  4. Γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε περιπτώσεις γονέων /κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη εγγραφή» της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr, η αίτηση μπορεί να γίνει στο νηπιαγωγείο από την προϊσταμένη με την παρουσία του γονέα κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069