Αρναούτογλου: Επιστρέφει ο Χειμώνας την Κυριακή -Πυκνές χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα!

Για επιστροφή του Χειμώνα από την Κυριακή με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Facebook σημειώνει:

«Επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή ο χειμώνας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα!

Η πιθανότητα μάλιστα τα χιόνια να “κατέβουν” αρκετά…χαμηλά και στην Θεσσαλονίκη με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά μεγάλη!».

Ανάλογη πρόβλεψη έχει κάνει και η ΕΜΥ η οποία προβλέπει επιδείνωση του καιρού ακόμα και με χιονοπτώσεις από το Σάββατο στα βορειοδυτικά και την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2022

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη βορειοανατολική χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069