Αρναούτογλου: Με καταιγίδες θα «ξυπνήσει» η Αττική

Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα στην Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. Παρόλα αυτά, τα φαινόμενα δεν θα απασχολήσουν για πολύ τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, αφού θα έχουν εξασθενήσει σύντομα.

Πιο αναλυτικά, με βάση όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Αττική τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης (16/2) προς το πρωί της Πέμπτης (17/2). Έτσι, θα εμφανιστούν μπόρες και καταιγίδες, που μπορεί να είναι έντονες τοπικά, όμως θα έχουν υποχωρήσει πλήρως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επίσης, βροχές θα εμφανιστούν την Πέμπτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τόσο την Παρασκευή (18/2), όσο και το Σαββατοκύριακο (19 και 20 Φεβρουαρίου), θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά, αναμένεται νέα επιδείνωση από τη Δευτέρα (21/2) με έντονες βροχές, που θα εμφανιστούν από τα Δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, αναμένονται βροχοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πρόσκαιρη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069