ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες από τη φωτιά – Καταστράφηκαν 100 στύλοι και 5 υποσταθμοί

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι οποίες προκλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιάς την Πεντέλη.

Από το βράδυ της Τρίτης είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας δύο γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, ενώ το πρωί της Τετάρτης σταμάτησε η λειτουργία και άλλων δύο γραμμών, οι οποίες τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς και επηρεάζουν περίπου 15.000 καταναλωτές.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί και πρέπει να αντικατασταθούν περίπου εκατό στύλοι Μέσης και Χαμηλής Τάσης, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκαν και πέντε Υποσταθμοί Μέσης Τάσης.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης επανηλεκτροδοτήθηκαν ενενήντα υποσταθμοί και είχε επανέλθει το ρεύμα σε 6.700 καταναλωτές.

Επίσης, εκτιμάται, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι ενενήντα υποσταθμοί.

Επί τόπου επιχειρούν για την αποκατάσταση του δικτύου περισσότερα από 300 τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενοι εργολάβοι με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου.

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069