Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ελευσίνας

Τα τελευταία 15 χρόνια το Ναυπηγείο Ελευσίνας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Μια σειρά από άστοχες επιλογές των Κυβερνήσεων καθώς επίσης και των ιδιοκτητών οδήγησαν το κραταιό Ναυπηγείο στον μαρασμό, με τα σημάδια της εξαθλίωσης στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους εμφανή. Κι όμως. Το Ναυπηγείο άντεξε, οι εργαζόμενοι άντεξαν. Με πολλά προβλήματα και με πενιχρό μισθό, μπόρεσαν και λειτούργησαν το Ναυπηγείο, καταθέτοντας την τεχνογνωσία τους στην ναυπήγηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Τις προηγούμενες μέρες κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Νόμου με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας». Ως αντιπροσωπευτικοί φορείς του Δήμου Ελευσίνας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι βρισκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Διαμηνύουμε ότι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Κυβέρνηση, Κόμματα και νέος ιδιοκτήτης, οφείλουν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων καθώς επίσης και τα δεδουλευμένα τους. Με καθαρές κουβέντες και όχι μισόλογα.

ΠΑΣΚΕ Εργατικού Κέντρου, Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής καθώς επίσης και Τοπική Οργάνωση, θα υποστηρίξουμε κάθε ενέργεια:

1) που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων,

2) θα δώσει πνοή στο Ναυπηγείο Ελευσίνας,

3) θα καθορίσει την ναυπηγική πολιτική της πατρίδας μας, για την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Καλούμε την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής καθώς επίσης και τους Δήμους του Θριασίου Πεδίου, να εισαγάγουν στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας προς συζήτηση. Καλούμε επίσης, τον πολιτικό μας φορέα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, την Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δηλώσει προς όλους τους τόνους ότι προαπαιτούμενο για την εξυγίανση του Ναυπηγείου είναι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις. Θεσμικοί φορείς και κοινωνία, θα πρέπει να συνομολογήσουμε σε κοινό ψήφισμα διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς επίσης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Κυβέρνηση και Κόμματα θα πρέπει να φανούν αντάξιοι των όσων χρωστούν στην πολύπαθη περιοχή του Θριασίου Πεδίου στηρίζοντας ξεκάθαρα την αναπτυξιακή πορεία του.

Ο Γραμματέας-Συντονιστής Ά: Ζιάγκας Σπύρος

Η αναπληρώτρια Γραμματέας-Συντονίστρια ΄Β και υπεύθυνη ΜΜΕ και Επικοινωνίας : Παπανδρέου Σταυρούλα

Ο Υπεύθυνος της Οργάνωσης: Γκόγκας Αρίσταρχος

Τα μέλη : Κριεκούκης Αθανάσιος , Λεμονή Ευαγγελία , Τομαρά Αναστασία , Τσέκας Δημήτριος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069