Δήμος Ελευσίνας: Έτοιμα, σύγχρονα και αναβαθμισμένα, 3 νέα γήπεδα στην Άνω Ελευσίνα

Παραδόθηκαν στο κοινό τρία νέα γήπεδα στην Άνω Ελευσίνα και συγκεκριμένα, στην περιοχή του Νεκροταφείου που κατασκευάστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο τένις και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, τα οποία βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου & Ικονίου.

Και τα τρία γήπεδα που κατασκευάστηκαν, εντάσσονται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς μεταξύ Δήμου Ελευσίνας & Ιδρύματος Ωνάση, που υπεγράφη την 1.03.2023.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν στην αλλαγή της περίφραξης των γηπέδων, την αποκατάσταση των δαπέδων με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα, την προμήθεια 14 στεγανών LED φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό των τριών γηπέδων, ενώ στην περίπτωση του γηπέδου 5Χ5 οι εργασίες έγιναν εκ βάθρων.

Οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι που παρέμεναν για πολλά χρόνια αναξιοποίητοι και μη χρηστικοί, πλέον θα καλύψουν τις ανάγκες των αθλούμενων και θα αποτελέσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τους πολίτες και κυρίως, για τη νεολαία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η σύμβαση δωρεάς περιελάμβανε και την ανακατασκευή τριών υπαίθριων, σχολικών γηπέδων και συγκεκριμένα του 2 ου – 4 ου Γυμνασίου Ελευσίνας & 2 ου Λυκείου Ελευσίνας, τα οποία και αποδόθηκαν προς χρήση το προηγούμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η ανακατασκευή των δύο υπαρχόντων γηπέδων και η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 αναζωογονεί μία γειτονιά της Άνω Ελευσίνας, που το είχε ανάγκη. Η δημιουργία υπαίθριων χώρων άθλησης, όπως και ο εξωραϊσμός των αθλητικών μας υποδομών, είναι ζωτικής σημασίας για να ενισχύσουμε τη δημιουργική ψυχαγωγία, κυρίως των νέων που συνεχώς αναζητούν τρόπους εκτόνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, πρώτα απ’ όλα για την εξαιρετική μας συνεργασία και για τη διάθεσή του να συνδράμει μέσω δωρεάς στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση των σχολικών και αθλητικών μας υποδομών. Φυσικά, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη που συνέβαλε στη διαδικασία».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069