Δολοφονία Άλκη: Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τον 23χρονο Αλβανό

Αυτές είναι οι βαρύτατες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 23χρονο

Εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο η δεύτερη δικογραφία σε βάρος του 23χρονου Αλβανού που δολοφόνησε τον 19χρον Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος κατηγορήθηκε για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν ρόπαλα, σουγιάδες, σωλήνες κ.α.

Οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ήταν κατοχή εκρηκτικών υλών και άλλα αντικείμενα καθώς ο 23χρονος φέρεται ως ο εκπρόσωπος του συνδέσμου.

Το δικαστήριο αποφάσισε, την καταδίκη του με φυλάκιση 4 χρόνων και 3 μηνών χωρίς αναστολή καθώς και 2.200 ευρώ χρηματική ποινή.

Ο 23χρονος άσκησε έφεση η οποία έγινε δεκτή χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών ο 23χρονος Αλβανός, Αυξεντίου Circau.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του

Πολύ κοντά σε δύο συνεργούς του 23χρονου Αλβανού Αυξεντίου Circau ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού βρίσκονται οι Αρχές. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έχουν τακτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Αλβανό στο αυτοκίνητο.

Όπως γράφει το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Όπως και ο βασικός κατηγορούμενος, έτσι και οι δράστες έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δεύτερος χούλιγκαν που φέρεται να έχουν ταυτοποιήσει οι Αρχές είναι ένας ψηλός και εύσωμος άνδρας.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069