ΔΤ Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 7 χιλιάδες ωφελούμενους στον Βόρειο και στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Γ. Πατούλης: «Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας»

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 7 χιλιάδες ωφελούμενους στον Βόρειο και στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διανομές τροφίμων σε 2.500 ωφελούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Ήδη έχουν διανεμηθεί 8 είδη ξηρών προϊόντων, 6 είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής, νωπά προϊόντα και είδη οπωροπωλείου στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων και Κηφισιάς, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα γίνουν διανομές και στο Δήμο Χαλανδρίου. 

Προϊόντα διατέθηκαν και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διανομή σε πάνω από 4 χιλιάδες ωφελούμενους σε Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Εν τω μεταξύ από τις 11 Σεπτεμβρίου έως και 14 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει διανομή προϊόντων στα πλαίσια του ίδιου Προγράμματος σε 4.710 ωφελούμενους, ως εξής:

Δευτέρα 11/09/2023ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥΔΗΜΟΣ  ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΑΦΝΗΣ
Τρίτη 12/09/2023ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ 
Τετάρτη 13/09/2023ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣΔΗΜΟΣ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 
Πέμπτη 14/09/2023ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ  

Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε πακέτα:

ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, μαρμελάδα.

ΝΩΠΑ ΠΡΟϊΟΝΤΑ: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, μήλα. 

ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ και ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, μωρομάντιλα.

ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ: πάνες.

Παράλληλα, θα προωθηθούν οι αδιάθετες  ποσότητες των νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των Δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40.

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Κατά τη θητεία μας έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τους στηρίξουμε, όπως είχαμε δεσμευθεί. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των αδύναμων, έμπρακτα και στοχευμένα», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Γραφείο Τύπου

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069