Εκατοντάδες παιδικές φωνές αντήχησαν στον Υμηττό την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διεξαγωγή του 1ου «Υμηττός Μountain Festival»

Μιας πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Παιανίας (ΠΑΟΔΗΠ) που στόχος είναι να γίνει θεσμός.

Στο adventure camp που στήθηκε, οι μικροί κάτοικοι του Δήμου Παιανίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε αθλήματα όπως:


– FlyingFox (εναέρια διάσχιση από δένδρο σε δένδρο με τροχαλία)
– Zipline(δραστηριότητα ισορροπίας και συνεργασίας πάνω σε ιμάντα ισορροπίας)
– Highline / slackline(δραστηριότητα ισορροπίας και συνεργασίας με την βοήθεια σχοινιών)
– GiantMegaJenga (γιγάντιο παιχνίδι κατασκευής και συνεργασίας)
– Δένδροαναρρίχηση (εκμάθηση των τεχνικών με την χρήση πλήρους εξοπλισμού ασφαλείας)
– Καφασοαναρρίχηση (αντίστοιχο με το παραπάνω)
– Τοξοβολία (γνωριμία με το άθλημα, εκμάθηση και εκπαιδευτική χρήση)

Παράλληλα νέοι – κάθε ηλικίας- συμμετείχαν στην ποδηλατική βόλτα και στην πεζοπορία μέσα στο δάσος έως την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού όπου τους περίμεναν εθελοντές τoυ ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού) οι οποίοι μίλησαν για το έργο τους και την δράση του στο βουνό τόσο κατά τη θερινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.


Στόχος της δράσης είναι:


– Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Υμηττού, του τοπίου του, καθώς επίσης των δυνατοτήτων που αυτό δίνει για άθληση και αναψυχή όλο το χρόνο, μέσω των ποικίλων αθλητικών μορφών αναψυχής σε αυτό, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες (δράσεις για όλη την οικογένεια),
– Η προβολή, ενημέρωση και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για τις αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής στη φύση και αθλήματα βουνού, όπως είναι η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στην φύση,
– Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος
– Η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής για όλες τις ηλικίες μέσα από την ενασχόληση με την αναψυχή στη φύση και τις ήπιες αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό.
 


«Η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων απέδειξε πως τέτοιες δράσεις έλειπαν από την πόλη μας. Αποτελεί δέσμευση όλων μας το Υμηττός Μountain Festival να εξελιχθεί σε θεσμό και με επιπλέον δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους πολίτες στο βουνό μας. Με αυτόν τον τρόπο στόχος είναι οι νεότερες γενιές να αγκαλιάσουν τον Υμηττό, να τον κάνουν κτήμα τους και να τον προστατέψουν. Παράλληλα να συστήσουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες στα παιδιά δείχνοντας τους πως υπάρχει και άλλου είδους διασκέδαση έξω από τις οθόνες των συσκευών τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου σημείωσε: «Παίξαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε. Αγκαλιάσαμε το βουνό μας, τον Υμηττό, ήρθαμε πιο κοντά στη φύση. Η μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Υμηττός Μountain Festival ήταν η δική μας επιβράβευση. Και δέσμευση για νέες δράσεις πάντα προς όφελος των δημοτών».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069