Εκδρομή ΕΣΝΜ στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Η Βιβλιοθήκη του ΕΣΝΜ στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

«Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα» είναι ο τίτλος της έκθεσης – αφιέρωμα στην εξαίρετη ποιήτρια Κική Δημουλά με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατό της, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και την οποία επισκέφτηκαν την Κυριακή 22/5 τα μέλη της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης (ΕΣΝΜ).

Το υλικό που εκτίθεται έχει συλλεχθεί από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, αλλά κυρίως από το προσωπικό αρχείο της ποιήτριας, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης της, Έλση Δημουλά και περιλαμβάνει: φωτογραφίες και στιγμιότυπα της ζωής της, χειρόγραφες αφιερώσεις, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, αλλά και αλληλογραφία με προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην έκθεση, παρίστατο και η κόρης της ποιήτριας, κα Έλση Δημουλά, της οποίας η συγκίνηση ήταν έκδηλη όταν μιλούσε για την αείμνηστη μητέρα της.

Πέραν της έκθεσης, τα μέλη της Βιβλιοθήκης του ΕΣΝΜ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -μαζί με πλήθος τουριστών- το συγκλονιστικό τελετουργικό της αλλαγής Φρουράς στη Βουλή (σ.σ. όπως κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί) καθώς και παρέλαση αγήματος των Ευζώνων.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069