Εκτός τελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Ανώτερος ο Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν καθώς ηττήθηκε από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ.

Εκτός τελικού στο Ασυτραλιανό Όπεν βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ απο τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ σε έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Από νωρίς οι δύο τενίστες έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, με το πρώτο σετ να κινείται σε υψηλό ρυθμό.

Μετά από 11 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 3-2 σετ υπέρ του Έλληνα άσσου, με τα ποσοστά των δύο αθλητών να είναι άριστα στο δεύτερο σερβίς καθώς στο πρώτο δυσκολευτήκαν αμφότεροι, κρατώντας όμως «απαραβίαστο» το σερβίς τους.

Το τένις που έπαιξαν και οι δύο στο πρώτο σετ ήταν εξαιρετικό, καθώς… αρνήθηκαν να χάσουν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα το σκορ στα γκέιμ να φτάσει στο 6-6 και να οδηγηθούν στο τάι-μπρέικ.

Εκεί ο Ρώσος πρωταθλητής κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και από το σημείο που βρισκόταν πίσω με 4-1, ανέβασε στροφές και επικράτησε με 7-5 παίρνοντας έτσι το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο σετ «απάντησε» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ξεκίνησε με μπρέικ και βρήκε τα πατήματά του στο κορτ, με αποτέλεσμα να φέρει την πίεση στην πλευρά του αντιπάλου του, όμως ο Μεντβέντεφ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 γκέιμ, με νέο μπρέικ.

Μπορεί ο Ρώσος να προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Έλληνας άσσος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε δύο περιπτώσεις και σε συνδυασμό με ένα ακόμα μπρέικ επικράτησε με 6-4 σε ένα σετ που κράτησε 38 λεπτά.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ώστε να επικρατήσει με 6-4 του αντιπάλου του και να πάρει το προβάδισμα με 2-1 σετ στον δεύτερο ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος έκανε 9 αβίαστα λάθη, έναντι 10 που έκανε ο Τσιτσιπάς, όμως η συνέπειά του τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σερβίς του έδωσε την δυνατότητα να πάρει το προβάδισμα.

Ο Μεντβέντεφ έμοιαζε ασταμάτητος στο τέταρτο σετ, καθώς επιβλήθηκε με 6-1 και πήρε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069