Ένα νέο πάρκο στην ιστορική γειτονιά του Σταθμού Λαρίσης

Σε μία σημαντική ανάπλαση στην ιστορική γειτονιά του Σταθμού Λαρίσης, κοντά στον πρώτο και μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας προχώρησε ο Δήμος της Αθήνας.

Το πάρκο έκτασης 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη, επανασχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και τις μικροκλιματικές ανάγκες της περιοχής, το πράσινο εμπλουτίστηκε και στον χώρο φυτεύτηκαν συνολικά 31 νέα δέντρα και 2.714 θάμνοι. Ταυτόχρονα, μέσα από τις κατάλληλες εργασίες, συντηρήθηκαν και αναζωογονήθηκαν όλα τα φυτά που προϋπήρχαν, ώστε να ενισχυθεί η σκιά και το οξυγόνο. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συνεχίζουμε, με σχεδιασμό, να αναβαθμίζουμε μία προς μία τις γειτονιές της Αθήνας. Παρεμβαίνουμε με ουσιαστικά έργα σε μικρά και μεγάλα πάρκα που είχαν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμαστε κάθε τετραγωνικό ελεύθερου χώρου για να διαμορφώσουμε νέους “πνεύμονες” πρασίνου που έχει -τόσο- ανάγκη η πόλη.

Η τελευταία μας παρέμβαση έγινε σε μία ιστορική γειτονιά, στον Σταθμό Λαρίσης, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στην Αθήνα.

Με το έργο της ανάπλασης του πάρκου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, αναδεικνύουμε αυτό το σύγχρονο τοπόσημο της πόλης, αναβαθμίζουμε τη γειτονιά και δίνουμε την ευκαιρία στους Αθηναίους να επισκεφθούν έναν ακόμη αναμορφωμένο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069