Ενημερωτική Εκδήλωση στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με θέμα : “Ζώνη Natura 2000 και Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Προβλήματα και  Προοπτικές”

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων  “ΘΕΜΙΣ” και η ομάδα δράσης ευαισθητοποιημένων Πολιτών  έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Μουσείου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, με θέμα: “Ζώνη Natura 2000 και Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Προβλήματα και Προοπτικές”.

Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών της κοινότητας και στην κινητοποίηση των εμπλεκομένων φορέων και παραγόντων, γύρω από το ζήτημα της ανάδειξης και προστασίας των οικοτόπων και της διατήρησης του πολύτιμου Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Θα φωτίσουμε  άγνωστες πτυχές της έκτασης και θα εξεταστούν οι προοπτικές και τα προβλήματα που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή του Σχινιά, μιας μοναδικής στο είδος της περιοχής,  πλούσιας σε φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα.

      Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον  και επιθυμούν να συμβάλουν στην προστασία του, αλλά ταυτοχρόνως αναζητούν τρόπους για να συμβάλουν και στην βιώσιμη  ανάπτυξη  της περιοχής και του Δήμου μας.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα αξιοποιώντας φωτογραφικό υλικό και θα εξετάσει:

• την τρέχουσα κατάσταση,

• τις συνθήκες που οδήγησαν στην υποβάθμιση της περιοχής

• τις περιβαλλοντικές αξίες

• τις ζώνες προστασίας και

• προτάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την οικολογική προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των υπό εξέταση περιοχών και κατά συνέπεια συνολικά του Δήμου Μαραθώνα.

 Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι της διοίκησης και κέντρων λήψης αποφάσεων, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι με ανάληψη καταφατικών πρωτοβουλιών, μπορούν να συμβάλουν στην αρμονική και βιώσιμη συνύπαρξη κοινοτήτων και φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης θα προσφέρει ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, για ιδέες  και δράσεις που θα προταθούν. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε αυτήν την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και δραστήριων Πολιτών.      Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας στις προσπάθειές μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια πλουσιότερη πολιτιστική κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα ακολουθήσουν σύντομα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: 

Βασίλης Μπλέτσας: 6936517126 / Χρήστος Τσιλιμέκης: 6936723009 

email: info@dikastika-schinias.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069