Επικίνδυνα μονοπάτια: Η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε ειδικά περιπολικά για την μεταφορά ασθενών κορωνοϊού – Πού θα τους πηγαίνουν;

Την ώρα που η Αυστρία έχει ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα είναι υποχρεωτικός για όλους από την 1η Φεβρουαρίου του 2021 και την ώρα που βλέπουμε στην Αυστραλία ο Στρατός να μεταφέρει δια της βίας πολίτες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό η είδηση ότι η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε περιπολικά ειδικά διαμορφωμένα για τη μεταφορά ασθενών Covid-19 δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε χθες, Τετάρτη, 280 νέα οχήματα κόστους 6 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά τα οχήματα, για πρώτη φορά, υπάρχουν και 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με Covid-19 τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα.

Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα. Αρχικά πού θα πηγαίνουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς; Σε νοσοκομείο ή σε τίποτα στρατόπεδα καραντίνας, όπως στην Αυστραλία; Θα συλλαμβάνονται αυτοί οι ασθενείς ή πρόκειται για οχήματα τα οποία θα βοηθούν το ΕΚΑΒ; Και εάν είναι το δεύτερο γιατί να αγοραστούν περιπολικά και όχι ασθενοφόρα; 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κόσμος έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς, καθώς ήδη υπάρχουν ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και δεν θα μας κάνει εντύπωση να βλέπουμε και στην Ελλάδα εικόνες παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε στην Ιταλία, εκεί που οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν εφόδους σε σπίτια πολιτών που αντιδρούν στους μαζικούς/υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

• 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

• 95 μοτοσικλέτες (για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθήνας – Θεσσαλονίκης)

• 5 Γερανοφόρα

• 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με Covid-19

• 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού

Η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069