Εύβοια: «Μαϊμού» γιατρός εξαπάτησε ιδιοκτήτη καταστήματος στο Αλιβέρι

Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος στο Αλιβέρι της Εύβοιας, πιάστηκε στα δίχτυα ενός «μαϊμού» γιατρού, καθώς έκανε το λάθος να του αποκαλύψει τα τραπεζικά στοιχεία του πιστεύοντας ότι επρόκειτο να καταθέσει στον λογαριασμό του χρήματα για την αγορά ενός μηχανήματος.

Εύβοια: «Μαϊμού» γιατρός εξαπάτησε ιδιοκτήτη καταστήματος στο Αλιβέρι

Ο ανυποψίαστος καταστηματάρχης δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα τηλεφώνημα από τον ψευτογιατρό, που τάχα ενδιαφερόταν να προμηθευτεί ένα μηχάνημα για έναν ασθενή του.

Όταν ο επιχειρηματίας τον πληροφόρησε ότι το μηχάνημα κοστίζει 180 ευρώ, ο δράστης του είπε ότι θα καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό του και ότι αργότερα θα περνούσε ο ασθενής για να το παραλάβει.

Έτσι, το θύμα του έδωσε τον αριθμό και το PIN της κάρτας του για να κάνει την κατάθεση.

Όμως, όταν έκανε έλεγχο στον λογαριασμό του διαπίστωσε έντρομος ότι από είχαν μεταφερθεί από αυτόν σε άλλου λογαριασμούς 8.500 ευρώ. Ο καταστηματάρχης υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία, που ερευνά για να ανακαλύψει τον δράστη.

Θάσος: Αγόρασε κινητήρα σκάφους αλλά δεν τον πήρε ποτέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος στη Θάσο για να εντοπίσουν έναν άγνωστο που εξαπάτησε έναν κάτοικο του νησιού με «μαϊμού» αγγελία για την πώληση ενός κινητήρα σκάφους.

Το θύμα είχε δει στις 7 Φεβρουαρίου την αγγελία για την πώληση του κινητήρα σε ιστοσελίδα και επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή, που τον έπεισε να καταθέσει σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του συνολικό ποσό 500 ευρώ. Ωστόσο, δεν του έστειλε ποτέ τον κινητήρα.

Πηγή: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069