Έξαρση εγκληματικότητας στο Δήμο Μαραθώνα

Καραμέρος Γεώργιος – ΑΝΑΦΟΡΑ για Έξαρση εγκληματικότητας στο Δήμο Μαραθώνα

neo-logotupo-syriza-proodeutiki-summaxia.jpg

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Έξαρση εγκληματικότητας στο Δήμο Μαραθώνα»

Ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής Γεώργιος Καραμέρος καταθέτει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως Αναφορά, την από 14.11.2023 επιστολή  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΜΑΤΙ» στην οποία επισημαίνεται η κακή αστυνόμευση στην περιοχή σε συνδυασμό με τη διόγκωση των περιστατικών ληστειών, κλοπών και λοιπών παράνομων δραστηριοτήτων που παρατηρούνται εξαιτίας όπως υπογραμμίζεται των συνεπειών της συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής, όπως και της ελλιπούς περιπολίας αστυνομικών δυνάμεων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων. Παράλληλα, δηλώνοντας ότι ζουν υπό καθεστώς τρόμου ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ κινητοποιούν τους κατοίκους στην προσπάθεια ανάδειξης του μείζονος αυτού ζητήματος για την περιοχή.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις δικές σας ενέργειες

Αθήνα, 17.11.2023

Ο Καταθέτων Βουλευτής

Καραμέρος Γεώργιος

Εικόνα που περιέχει κείμενο, σκίτσο/σχέδιο, γραμματοσειρά, ζωγραφιά

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει κείμενο, κύκλος, γραμματοσειρά, λογότυπο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει κείμενο, γραμματοσειρά, γραφικός χαρακτήρας, χάρτης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Από 

  1. Τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  2. Τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  3. Τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «ΜΑΤΙ»  

Προς

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου 

Κοινοποίηση:

  1. Τον Πρόεδρο Της Κυβέρνησης, Πρωθυπουργό Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη 
  2. Τον Υπουργό Επικρατείας Κύριο  Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη 
  3. Την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κυρία Σοφία Ζαχαράκη 
  4. Τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα 
  5. Τον Δήμαρχο (έως 31/12/23)  Ραφήνας Πικερμίου  κ. Ευάγγελο Μπουρνούς
  6. Την Δήμαρχο (από 1/1/24) Ραφήνας Πικερμίου κα Δήμητρα Τσεβά 
  7. Τους υποψήφιους Δημάρχους Μαραθώνος κυρίους Άρη Παπουτσή, Σπύρο Ηλία και Βασίλη Αχλάδη. 
  8. Τους υποψήφιους Δημάρχους Ραφήνας Πικερμίου κύριο  Ανδρέα Βασιλόπουλο,  κυρία Εμμανουέλα Τερζοπούλου και κύριο Παναγιώτη Ευαγγέλου  
  9. Τους Βουλευτές Ανατολικής Αττικής κυρίους  Στέλιο Πέτσα,  Γιώργο Βλάχο,  Βασίλη Οικονόμου, Γιώργο Καραμέρο , Μανώλη Χριστοδουλάκη,  Γιάννη Γκιόκα, Στυλιανό Φωτόπουλο,  Τάσο Οικονομόπουλο και κυρία  Ελένη Καραγεωργοπούλου. 
  10. Τους Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων Μαραθώνος και Ραφήνας  Πικερμίου  
  11. Την Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, προσφάτως, παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως μεγάλη  αύξηση κρουσμάτων  εμφανούς και αφανούς εγκληματικότητας, με δολοφονίες (11/9/23 Αρτέμιδα 6 εκτελέσεις), εκατοντάδες, μηνιαίως, δηλωμένες και αδήλωτες εισβολές κακοποιών σε σπίτια, καθώς  και πολλές άλλες παράνομες δραστηριότητες από  οργανωμένες  συμμορίες. 

Στην περιοχή της Νέας Μάκρης και κυρίως των πυρόπληκτων περιοχών του Νέου Βουτζά, του Ματιού, της Ραφήνας, του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης διαπράττονται, σχεδόν, κάθε ημέρα, ή, νύχτα,   ληστείες και διαρρήξεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζουν υπό καθεστώς τρόμου.  

Θεωρούμε,  ότι η αποθράσυνση των συμμοριών οφείλεται στην έλλειψη αστυνόμευσης, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων(Π.Δ. 7/2017 Α’14)  της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα αλλά και στην ελλιπέστατη στελέχωση των υπαρχόντων τμημάτων. Θα γνωρίζετε βεβαίως ότι το αστυνομικό τμήμα Μαραθώνος τα περισσότερα βράδια παραμένει κλειστό σε μια περιοχή 227.000 στρεμμάτων και σε ένα Δήμο 35.000 κατοίκων. Όπως, θα είναι σίγουρα σε γνώση σας, ότι σε 5 Δήμους υπάρχει μόνο ένα περιπολικό. 

Οι πολίτες του Νέου Βουτζά, του Ματιού και των άλλων περιοχών της Ανατολικής Αττικής αισθάνονται φόβο και θεωρούν ότι η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να τους προστατεύει και να τους θεωρεί ισότιμους με τους κατοίκους άλλων περιοχών. 

Οι Σύλλογοι του Νέου Βουτζά, του Ματιού και των άλλων πυρόπληκτων περιοχών  καλούμε τους κατοίκους για να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό θέμα, ώστε να μην απειλούνται πλέον οι  ζωές μας και οι περιουσίες μας.

Πιστεύουμε,  ότι θα ήταν σημαντικό να παρευρεθείτε  στη  συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει την Κυριακή 19/11/23 στις 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1. 

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, ελπίζοντας ότι συμμερίζεστε την ανάγκη των πολιτών της Ανατολικής Αττικής να ζουν με ασφάλεια και υπό την προστασία που οφείλει  μια ευνομούμενη Πολιτεία. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση 

Οι Πρόεδροι

Έμυ Κροκίδη, Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Αθλητικός Σύλλογος Νέου  Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Μαρία Μήλα. 

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069