Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη – Πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Καλλιθέα, του Λουτρακίου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση. Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος 

Εκκενώνεται γηροκομείο – Σε ασφαλή χώρο στο κλειστό γυμναστήριο τα παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκήνωση

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Λουτράκι: Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση των κοινοτήτων Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Δήμαρχος Λουκτρακίου: Εκκενώνονται προληπτικά και με ασφάλεια κατασκηνώσεις ανέφερε ο δήμαρχος

Με ασφάλεια εκκενώνονται προληπτικά οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, και τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο Λουτράκι.

Φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Καπαρέλι στην Βοιωτία καθώς ξέσπασε φωτιά στην είσοδο του χωριού.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και σπρώχνουν τις φλόγες στο περιαστικό δάσος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να κινδυνεύουν σπίτια.

Στο μέτωπο τη φωτιάς βρίσκονται επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και χωματουργικά μηχανήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069