Η Δράση «back to school» για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία η δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «back to school» με αντικείμενο την ανακύκλωση στα σχολεία Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής, με την παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης με ταυτόχρονη επιβράβευση πολιτών «The Green City», που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα στο 3 ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Αυγερινού, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Κορωπίου κ. Γρίβα, της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κας Βορύλλα και της Αναπληρ. Διευθύντριας του σχολείου κας Στεργίου. Η εν λόγω δράση πρόκειται να υλοποιηθεί σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται έως και το κλείσιμο της σχολικής περιόδου και στους 13 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Μαθητές και δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν σχετικά με το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, κερδίζουν πόντους «The Green City». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που διενεργείται κατά το τελευταίο έτος στην Αττική και στους 66 Δήμους.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη, ώστε με βιωματικό τρόπο να νιώσουν την αξία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Γίνεται μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του και τι πιο ουσιαστικό, να ξεκινήσουμε από την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης με βιωματικό τρόπο στα παιδιά μας, τους πολίτες του αύριο. Να χτίσουμε πολίτες με ενδιαφέρον και φροντίδα για το περιβάλλον, έτσι ώστε ο πλανήτης μας να έχει το αύριο που του αξίζει. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που τα παιδιά συμμετέχουν με χαρά. Ανακυκλώνουμε, πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αναβαθμίζουμε το περιβάλλον».

Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» αύριο Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στο εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα στις 17.00΄ το απόγευμα στο πλαίσιο της ευρύτερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://www.thegreencity.gr/.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069