Η μαζική παρουσία και τα ασφαλιστικά μέτρα από φορείς και πολίτες που γλίτωσαν το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας – Πορεία το Σάββατο 29/4

Η μαζική παρουσία των πολιτών το πρωί της Τρίτης 25/4/2023 στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας γλίτωσε το ποτάμι από την καταστροφή! Οι μπουλντόζες και τα ερπυστριοφόρα δε μπήκαν στην κοίτη να ισοπεδώσουν κάθε ζωή!

Παράλληλα, φορείς και πολίτες κατέθεσαν αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σταμάτημα όλων των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που εκκρεμεί στο ΣτΕ από το 2019.

Η βάρβαρη εισβολή του εργολάβου στον οριοθετημένο υγρότοπο της εκβολής του ρέματος Ραφήνας, μέσα σε αναπαραγωγική περίοδο, ήρθε μία μόλις ημέρα μετά από τη μεγάλη εκδήλωση – συζήτηση για τη σωτηρία του ποταμού που διοργάνωσε η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 200 κάτοικοι και φίλοι του ποταμού.

Εν τω μεταξύ, στις 24/4/2023 κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παραχώρησης χώρου εργοταξίου από το Δήμο στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, προκειμένου να φύγει μέσα από την πόλη της Ραφήνας το εργοτάξιο του έργου, που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση σε ζώνη Α (πρασίνου) της ΖΟΕ και ανάμεσα σε 6 σχολεία της Ραφήνας.

Η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας καλεί τον κόσμο, περιβαλλοντικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κόμματα και παρατάξεις που υπερασπίζονται το περιβάλλον:

  • σε καθημερινή παρουσία στις 8:00 έξω από το εργοτάξιο (επί της οδού Αύρας) για να αποτραπεί η συνέχιση των εργασιών
  • σε Συγκέντρωση και Πορεία το Σάββατο 29/4 και ώρα 11:00 στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Δελτίο Τύπου Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069