Η Περιφέρεια Αττικής κοντά στους Κρήτες

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τη σπουδαία Κρητική παράδοση και το μεγαλείο του πολιτισμού τους. Η ψυχή της Κρήτης χτυπά δυνατά σε όλη την Αττική, με την Περιφέρεια να είναι πάντα δίπλα στον κρητικό λαό»

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Κρητικών Ενώσεων και Σωματείων, συμβάλλοντας ενεργά στην προβολή και διάδοση της πλούσιας κρητικής παράδοσης, διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την παρουσία του σε πληθώρα εκδηλώσεων Κρητικών Σωματείων και Ενώσεων σε όλη την Αττική.

Ξεχωριστές ήταν οι εκδηλώσεις της Παγκρήτιας Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων στο φεστιβάλ πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιείται και αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος.

Πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων, έζησε ένα ξεχωριστό Κρητικό Γλέντι που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Μ. Πατεράκης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», με τον κ. Πατούλη να απονέμει βραβεία σε συντελεστές της σειράς, αλλά και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του τηλεοπτικού καναλιού Alpha Μ. Δραινάκη. Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν οι μουσικοί Μ. Πυροβολάκης, Ν. Ξυλούρη και Γ. Κακλής.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ένα γνήσιο Κρητικό Γλέντι στήθηκε στο Θέατρο Κατίνα Παξινού και την Κυριακή βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση, με την Πρόεδρο Ρ. Βασιλάκη να ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός τους.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι γνωστοί Κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός, Μ. Τζουγανάκης και Νταγάκη Γ.

Δείτε σχετικό βίντεο:

«Είμαστε κοντά στον κρητικό λαό και στους εκπροσώπους όλων των Κρητικών Ενώσεων και Συλλόγων σε όλη την Αττική που άοκνα εργάζονται για τη διάδοση και προβολή της σπουδαία κρητικής παράδοσης και της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Εμείς ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να στηρίζουμε το έργο τους. Η Κρήτη είναι πάντα βαθιά ριζωμένη μέσα στην καρδιά μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, προλογίζοντας τις εκδηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε και σε άλλες εκδηλώσεις Κρητικών Συλλόγων όπως ο ετήσιος χορός της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς». Τον υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος Κ. Σηφάκης, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου. Τέλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Αγ. Δημητρίου στον Άλιμο, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του για την εκδήλωση στον «άξιο» όπως τον χαρακτήρισε Πρόεδρο Σ. Μαμαλάκη.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069