Ιταλία: «Υπερβολικά προκλητικό» χαρακτηρίστηκε άγαλμα καλλίπυγης γοργόνας στη Μονόπολη

Το άγαλμα της γοργόνας στη Μονόπολη έγινε αντικείμενο χλευασμού μετά την κοινοποίηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το άγαλμα μιας γοργόνας που τοποθετήθηκε σε μια πλατεία της Μονόπολης, ένα ψαροχώρι στην Απουλία, στη νότια Ιταλία, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς χαρακτηρίζεται ως «υπερβολικά προκλητικό».

Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από σπουδαστές της σχολής τέχνης “Luigi Rosso” πριν τοποθετηθεί σε μια πλατεία που φέρει το όνομα της βραβευμένης με Νόμπελ γιατρού, Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι.

Το έργο τέχνης, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί επίσημα, έγινε αντικείμενο χλευασμού μετά την κοινοποίηση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ηθοποιός Τιτσιάνα Σκιαβαρέλι από το γειτονικό Μπάρι, έγραψε στο Facebook ότι ένας φίλος της στη Μονόπολη είχε «δικαίως εκφράσει κάποια απορία για αυτό το ”μνημείο”».

Η ηθοποιός τόνισε ότι δεν έχει κάποιο θέμα με τους φοιτητές τέχνης ή με το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είχε αναθέσει το έργο. «Αλλά το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό αυτό το πράγμα… Ποιος ξέρει, μπορεί να γίνει ένα ακόμη αξιοθέατο για τους τουρίστες…», πρόσθεσε.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Έχω κλέψει αυτές τις φωτογραφίες από τη δημοσίευση ενός φίλου από τη Μονόπολη, ο οποίος δικαιολογημένα εξέφρασε μερικές επιφυλάξεις σχετικά με αυτό το “μνημείο” που τοποθετήθηκε στην πλατεία Rita Levi Montalcini. Από την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να θέλει να απεικονίσει την εικόνα της διάσημης επιστήμονα… Αντίθετα, φαίνεται σαν μια γοργόνα με δύο σιλικονάτα στήθη, και πάνω απ’ όλα ένα τεράστιο πισινό που δεν έχω δει ποτέ σε μια γοργόνα. Τουλάχιστον όχι σε αυτές που ξέρω εγώ…

Υ.Γ.: Οι δημιουργοί του έργου και οι αρχές του Δήμου Μονόπολης ας με συγχωρήσουν, αλλά αυτό το πράγμα με διασκεδάζει πολύ… Ποιος ξέρει, μπορεί να γίνει ένα ακόμη αξιοθέατο για τους τουρίστες…».

Ο Aντόλφο Μαρτσιάνο, διευθυντής της σχολής τέχνης “Luigi Rosso”, υπεραμύνθηκε του αγάλματος, λέγοντας ότι αποτελεί ένα «φόρο τιμής στη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών που έχουν καμπύλες». Εξήγησε ότι ο δήμαρχος της Μονόπολης ανέθεσε στους μαθητές να δημιουργήσουν διάφορα αγάλματα για την πόλη, μεταξύ των οποίων και ένα με θέμα τη θάλασσα.

«Οι σπουδαστές μας συγκεντρώθηκαν και σκέφτηκαν την ιδέα μιας γοργόνας», δήλωσε ο Μαρτσιάνο. «Το δημοτικό συμβούλιο είδε το μοντέλο σε κλίμακα και είπε ότι ήταν καλό και στη συνέχεια αποφάσισε ότι το ολοκληρωμένο γλυπτό θα τοποθετηθεί στην πλατεία».

Ο Μαρτσιάνο δήλωσε ότι δεν θέλει να κρίνει την έμπνευση των φοιτητών του, αλλά ότι θεωρεί το έργο «ως μια αναπαράσταση της πραγματικότητας, στην προκειμένη περίπτωση του γυναικείου σώματος».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069