Κέντρο Κοινότητας Κοινωνικών Υπηρεσιών ιδρύεται στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Μία δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο υλοποιείται στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Ιδρύεται Κέντρο Κοινότητας με στόχο τη δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και την ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κλπ).

Η σχετική διαδικασία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού, του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννη, και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόση.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας είναι συνολικού ύψους περίπου 75.000 ευρώ και πραγματοποιείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, το οποίο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».

Το Κέντρο Κοινότητας το οποίο εποπτεύεται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής, Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων του Δήμου, θα λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των Πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός ανέφερε σχετικά: «Με την υπογραφή της απόφασης δόθηκε το πράσινο φως για την ίδρυση και λειτουργία μίας πολύ σημαντικής κοινωνικής δομής στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Σε κοινή γραμμή με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη, στηρίζουμε ως Περιφέρεια οικονομικά τους Δήμους για τη δημιουργία τέτοιων δομών και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην Ανατολική Αττική ευάλωτοι συμπολίτες μας θα βρουν την υποστήριξη που χρειάζονται».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069