Λαϊκή Συσπείρωση : Η Τοπική Διοίκηση, πιστή στους σχεδιασμούς της περιφέρειας, της κυβέρνησης και της ΕΕ, ψηφίζει τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμούς,με γνώμονα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκή Συσπείρωση

Η Τοπική Διοίκηση Τσίρκα, πιστή στους σχεδιασμούς της περιφέρειας, της κυβέρνησης και της ΕΕ, ψηφίζει για να εφαρμόσει ΚΑΙ εφαρμόζει, τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμούς (2024), με γνώμονα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες μας.

Ένας αυξημένος, σε δημοτικά τέλη, προϋπολογισμός, με νέα τέλη απαλλοτρίωσης (χαράτσι, ΕΝΦΙΑ!!;;, οριζόντιο για τους δημότες, μέσω λογαριασμών ενέργειας), κατασχέσεις και παγώματα τραπεζικών λογαριασμών σε δημότες με χρέη προς τον Δήμο (ζητάνε εξόφληση του ⅓ και διακανονισμό για να τους ξεπαγώσουν).

Μας παρουσίασαν ένα Τεχνικό Πρόγραμμα (2024) με «φαραωνικά» έργα, χωρίς καμία προοπτική υποδομής για τους κατοίκους και τον τόπο (αναμόρφωση πλατείας, Cargo Protect κ.α.), χωρίς καμία ενέργεια για το θέμα του ΧΥΤΑ, χωρίς παρέμβαση για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο για τις natura περιοχές (πευκοδάσος Σχινιά), χωρίς καμία ενέργεια για την μετεγκατάσταση του Υ/Δ της ΔΕΗ (στην Ανατολή), με προβλήματα υδροδότησης σε όλες τις κοινότητες και ειδικά στον Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Συνυπογράφει το ρυμοτομικό – (Πολεοδομικό!!) σχέδιο για το Μάτι, προς όφελος των μεγάλων ιδιοκτησιών, απεμπολεί το δικαίωμα της προσφοράς κατασκευής Νοσοκομείου (Κύπρος -Μάτι) και αντ’ αυτού προσφέρει πάρκα αμφιβόλου χρήσης. 

Τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και οι ελλιπείς έλεγχοι στατικότητας (με τα γνωστά περιστατικά σε Βαρνάβα, Τύμβο κ.α.) παραμένουν.

Μισθώνει δικηγορικά γραφεία για να κάνει έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων για χρηματική αποζημίωση των πυρόπληκτων οικογενειών του Ματιού και του Νέου Βουτζά, αντί να διεκδικεί μαζί τους να αναλάβει το Κράτος εκτός των άλλων και την αστική ευθύνη απέναντί τους!

Στην δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων, έχει προστεθεί η αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, η ταλαιπωρία από τα αμφίβολα αποτελέσματα των έργων της ΕΥΔΑΠ, τα πανάκριβα (ΚΤΕΛ), τα προβλήματα συγκοινωνιακής μετακίνησης των κατοίκων για όλες τις χρήσεις, οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου.

Επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή Τσίρκα ότι ούτε ανεξάρτητη, ούτε αχρωμάτιστη είναι, και ας αρέσκεται να το διαλαλεί!!!

Εκτός από τα παραπάνω, ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας, για την διασύνδεση της κυβερνητικής πολιτικής με την τοπική διοίκηση του Μαραθώνα, που μοναδικό της μέλημα είναι να την περιφρουρεί, να την νομιμοποιεί και να την διευρύνει σε τοπικό επίπεδο.

Όλοι είμαστε μάρτυρες των δυναμικών κινητοποιήσεων αγροτών και φοιτητών, όπου οι μεν διεκδικούν την επιβίωσή τους και οι δε την υπεράσπιση της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που καταστρατηγείται στον βωμό των συμφερόντων των ιδιωτών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν μπορούσαμε παρά να αιτηθούμε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης. Το ψήφισμα αυτό, όχι μόνο δεν τέθηκε στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά ο Πρόεδρος, στο αποκορύφωμα της ταύτισής του με την κυβέρνηση, έγινε αυτόκλητος υπερασπιστής των υπολοίπων, απαντώντας μας ότι θέλει να προστατεύσει τους δημοτικούς συμβούλους, αρνούμενος να συζητηθεί το θέμα περαιτέρω!!!

Από τι να τους προστατεύσει άραγε;

Από τον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί πάντως, σίγουρα δεν κινδυνεύει κανένας!!!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» θα συνεχίσει να αναδεικνύει, να ενημερώνει και να αγωνίζεται με προσανατολισμό τις ανάγκες των κατοίκων και του τόπου μας.

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών για τα δίκαια αιτήματα τους.

Συμμετέχουμε στην μεγάλη Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069