Λαμία: 29 χρόνια φυλάκιση στον δικηγόρο που βίαζε τα εγγονάκια του με εκκλησιαστική μουσική

Την ποινή που επέβαλλε πρωτόδικα το ΜΟΔ Άμφισσας διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τον 74χρονο σήμερα δικηγόρο που βίαζε τα εγγονάκια του στη Λαμία.

Το Εφετείο δεν αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής και καταδίκασε τον δικηγόρο σε ποινή φυλάκισης 29 ετών. Ο παππούς «τέρας» που ξεσπούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις στα εγγόνια του, θα επιστρέψει στη φυλακή όπου θα μείνει 20 χρόνια, που είναι και η εκτιτέα ποινή. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δικηγόρος του κατηγορούμενο υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι δεν βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά. Τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες όμως, όπως επίσης και τα πορίσματα από την πραγματογνωμοσύνη και την ιατροδικαστική έκθεση, απέδειξαν ότι τα παιδιά βίωναν μια κόλαση στα χέρια του παππού τους.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, τα παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση μετά τον θάνατο της προγιαγιάς τους. Μάλιστα, οι δασκάλες του κοριτσιού κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν για έντονη φαγούρα στα γεννητικά όργανα αλλά και σε όλο της το σώμα, καθώς έφερε τσιμπήματα από ψύλλους. Μια από τις δασκάλες είχε καταγγείλει τα όσα έβλεπε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ στη συνέχεια καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας έκανε και ο διευθυντής του Σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι που είναι ΑΜΕΑ φιλοξενείται σε Δομή.

Με εκκλησιαστική μουσική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο συνταξιούχος δικηγόρος είχε τη συνήθεια να κλειδώνει τις πόρτες και να ακούει δυνατά εκκλησιαστική μουσική. Πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες όμως συνέβαιναν ανατριχιαστικά πράγματα που δεν περιγράφονται, τα οποία όμως φέρεται να είπε το μικρό κοριτσάκι στους ειδικούς επιστήμονες που μίλησαν μαζί του.

Τα όσα έγιναν γνωστά από το στόμα της 7χρονης ειπώθηκαν αυθόρμητα και μέσα στην παιδική της αθωότητα, πιστοποιώντας την κακοποίηση που έχει υποστεί εκείνη και ίσως ο 9χρονος αδερφός της, αφού ο παππούς πήγαινε και στο δικό του κρεβάτι.

Το κουβάρι της εφιαλτικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από την εκπαιδευτικό που επισκέπτονταν για να υποστηρίξει μαθησιακά τα παιδάκια, η οποία και κατήγγειλε ορισμένα περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή της στην Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107, αλλά και στο Διευθυντή του σχολείου όπου πηγαίνει η μικρή. Η συγκεκριμένη γραμμή ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αμέσως έστειλε χαρτί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας, κ. Χάρη Λακαφώση.

Σχεδόν ταυτόχρονα στο γραφείο του Εισαγγελικού Λειτουργού έφτασε και μία ακόμη καταγγελία από την έρευνα που είχε διεξάγει ο Διευθυντής του Σχολείου με Παιδοψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό και όλα συνέκλιναν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα κακοποιήσης του 7χρονου κοριτσιού. Η σύλληψη του 69χρονου τότε παππού ήταν άμεση με εντολή του Εισαγγελέα.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στη δραματική αυτή ιστορία υπάρχουν και γονείς. Τόσο η μητέρα των παιδιών που ζούσε με τον 69χρονο πατέρα της, όσο και ο πατέρας των δύο παιδιών, που κατά δήλωσή του, είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν χωρούσαν όλοι μαζί.

Πηγή: tilestwra.com, lamiareport.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069