Λήψη απόφασης αναγνώρισης Συμβάσεων ενιαίας εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου

ΠΡΟΣ: κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΚΟΙΝ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟ

Κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως φέρετε ως τακτικό θέμα και λήψη απόφασης για:

Nα αναγνωριστεί ότι οι 10 υπάλληλοι με πρόγραμμα COVID-19 και ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να αναγνωριστεί ότι οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελούν μια ενιαία σύμβαση.

Στηρίζουμε το αίτημα των συμβασιούχων με καθεστώς COVID-19 και ΑΣΕΠ, για την παραμονή τους στην εργασία. Προφανώς, μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι έκφραση μιας συνολικότερης πολιτικής.

Από πού κι ως πού είναι έκτακτες οι ανάγκες που καλύπτουν οι 10 εργαζόμενοι, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, και εργάζονται με καθεστώς COVID-19 και ΑΣΕΠ, καθώς και άλλοι που εργάζονται με ανάλογες συμβάσεις ομηρίας; Από πού κι ως πού είναι έκτακτες ανάγκες των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα; Καλύπτουν έκτακτες ανάγκες οι καθαρίστριες που κατά διαστήματα εκβιάζονται από τους υπεύθυνους αλλιώς δεν θα υπάρχει γι’ αυτές προοπτική;

Προφανώς δεν είναι θέμα που μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο του να αποφασίσει, όμως χιλιάδες κενά που υπάρχουν στον δήμο του Μαραθώνα πρέπει να καλυφθούν και από τους υπάρχοντες συμβασιούχους που εργάζονται 19 μήνες (π.χ. προγράμματα COVID), αλλά και από τους υπόλοιπους συμβασιούχους, που μέσω ΑΣΕΠ και με προγράμματα ΕΣΠΑ δουλεύουν τόσο καιρό στον δήμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει ότι:

Τα κενά αυτά θα πρέπει να καλυφθούν μόνιμα και σταθερά. Οι εργαζόμενοι έχουν αυτό το δικαίωμα, γιατί καλύπτουν, με την κλασική έννοια, «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Παρόλο που στην πράξη αυτός ο χαρακτηρισμός δεν τους κατοχυρώνει στα δικαστήρια, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αίτημα που καταθέτουν οι 10 εργαζόμενοι, με την αγωνία του μεροκάματου, πρέπει να το υιοθετήσουμε και ως προς τις ανάγκες που καλύπτουν, και ως προς το πού θα απευθύνεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξάλλου και η Υπηρεσία Διοικητικού – Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με επιστολή της προς την Οικονομική Υπηρεσία και τον Δικηγόρο αναγνωρίζει ότι… «ο Δήμος Μαραθώνος έχει ανάγκη τις υπηρεσίες των ανωτέρω γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς επίσης υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους».

Να απαιτήσουμε, δηλαδή, τις ενέργειες της κυβέρνησης για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του Δήμου να μην μείνουν στον αέρα. Είτε με τη μορφή της παράτασης, παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών έλεγε ότι 31/12/2021 θα λήξει η τελευταία παράταση που δώθηκε 31 Μαρτίου 2021, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Επομένως το ΔΣ Μαραθώνα πρέπει να κινήσει στην κατεύθυνση ότι..

Εγκρίνει και συναινεί – συνομολογεί – αποδέχεται το αίτημα της αγωγής για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως αποφάσησε με την ………. απόφαση της και η Οικονομική Επιτροπή.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069