Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα – Σε εξέλιξη φωτιές σε Ρέθυμνο, Χαλκιδική και Κορωπί

Φωτιά: Δραματική η κατάσταση στο Ρέθυμνο – Απειλούνται οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας οι πυροσβέστες καθώς μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα Ρόδα Χαλκιδικής, στο Μικρόκαμπο κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή Αξιούπολης και στο Κορωπί. Παράλληλα νέα φωτιά (τρίτη κατά σειρά) εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο, αυτή τη φορά στην περιοχή Αμπελάκι.

Οι πυρκαγιές στο Θούριο Διδυμοτείχου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στον Αετόλοφο Θεσσαλίας και στη Δυτική Τήνο έχουν οριοθετηθεί.

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της φωτιάς από τις περιοχές του νότιου Ρεθύμνου που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί.

Νωρίτερα μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού «Άγιος Παύλος» και «Ακουμιανή Γυαλιά» του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην περιοχή παρέμεναν από το περασμένο Σάββατο πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω του φόβου των αναζωπυρώσεων.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσε το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson από τα Χανιά, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, όμως οι άνεμοι κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ δύο στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069