Με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου» συνεχίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ο κύκλος των Workshops

Για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων από την Περιφέρεια

890 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 108,1 εκ. ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020

Γ. Πατούλης: «Τα έργα που υλοποιούνται στον Πειραιά και όλη την Αττική αποτελούν την αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η Αττική μας Αλλάζει»

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στην πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτεί μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 και πως αυτά τα έργα συμβάλλουν δημιουργικά, στην αλλαγή εικόνας του μεγαλύτερου λιμανιού της Χώρας και συνολικά των Δήμων της Π.Ε. Πειραιά, αναφέρθηκε o Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του workshop το πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και υπογράμμισε ότι για την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους της, «η Περιφέρεια υλοποιεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό που στοχεύει στην  ανάδειξη και ενίσχυση της ξεχωριστής ταυτότητας μιας ιδιαίτερης περιοχής, στην  αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν  χρόνια τους πολίτες».

Παράλληλα, τόνισε πως κεντρική φιλοσοφία της Περιφέρειας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων να γίνεται με έναν ολιστικό κι όχι αποσπασματικό τρόπο, ώστε να υπάρχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα στους πολίτες. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας και εκπαίδευσης, τις παρεμβάσεις που ενισχύουν την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση, στις στοχευμένες δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων να ζουν σε ανθρώπινες γειτονιές.

Τον κ. Πατούλη στην εκδήλωση υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Γ. Μελάς και Ν. Δούνια, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Κ. Αδαμοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας  της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης,  οι δήμαρχοι: Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε.  Μπαρμπαγιαννη, Στ. Βοϊδονικόλας και  Ν Παπαγεωργίου,  ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ. Καρύδης,  η Γ. Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη   Ν. Παπαχελά, οι αντιδήμαρχοι Γ. Λεγάκης και Ηλ. Βακαλάκης, η Αντιδήμαρχος Περάματος Π. Βοιδονικόλα,  ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδης, ο Θ. Καπράλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλη του ΔΣ ΕΒΕΠ, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κ.α.

Δήμοι και Περιφέρεια συνεργάζονται στενά για να επιτευχθεί ο στόχος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Π.Ε. Πειραιά

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου κατά την εναρκτήρια ομιλία της αφού καλωσόρισε τους Δήμαρχους και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και όλων των φορέων που συμμετείχαν στο workshop, αναφέρθηκε στη δημιουργική συνεργασία που υπάρχει υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της περιοχής, τους Περιφερειακούς -Εντεταλμένους Συμβούλους και τους παραγωγικούς φορείς.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019 πρωταρχικό μέλημα της ήταν η εξυγίανση του προγράμματος με την απένταξη αδρανών εγγραφών και ολοκληρωμένων έργων και την ένταξη νέων έργων. Η κ. Αντωνάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα και επισήμανε ότι παρά την πανδημία, την έλλειψη προσωπικού και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργάστηκαν στενά για να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Τέλος επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή για εκείνη η επιλογή του Περιφερειάρχη να της εμπιστευτεί τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. «Μιας Περιφερειακής Ενότητας, με έντονα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά, με μεγάλα προβλήματα αλλά και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που εκτείνονται από τον Πειραιά έως το Πέραμα. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε με μοναδικό στόχο οι δεσμεύσεις μας για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας να γίνουν πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όλο το δελτίο:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069