Μητσοτάκης : Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση με  αντικείμενο την ενημέρωση του Κοινοβουλίου σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης:

  • Επειδή ανησυχείτε πολύ, κύριε Τσίπρα, για τις εκλογές, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίαςΗ ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου.
    • Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, θα πούμε στον ελληνικό λαό τι θυμόμαστε από εσάς. Φόρους, περικοπή στις συντάξεις και ψέματα.
    • Για εμάς, οι πολίτες θα θυμούνται ότι μειώσαμε ανεργία, φόρους και εισφορές, εξοπλίσαμε τη χώρα, στηρίξαμε την κοινωνία και στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση.
    • Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε αρκετούς μήνες ακόμα σε κλίμα τοξικότητας.
    • Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, η κυβέρνηση λειτουργεί με γοργούς ρυθμούς και η Βουλή με έντονο νομοθετικό έργο.
  • Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβερνήσεις που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής που μπορούν να είναι ευέλικτες και να κινούνται γρήγορα και να προσελκύουν στελέχη από άλλους χώρους.
  • Όταν γίνουν εκλογές θα απενεργοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής, και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή νερά. 

Υ.Γ : Εντείνεται πάντως απο πολιτικούς κύκλους η φημολογία ότι o Μητσοτάκης τέλη Ιουλίου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 11 ή 18 Σεπτεμβρίου

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/23

Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση με  αντικείμενο την ενημέρωση του Κοινοβουλίου σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης:

  • Σήμερα, τέλος, και με βάση το ιδιαίτερο θέμα της συζήτησης, μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1/1/2023, θα καταργήσει την Εισφορά Αλληλεγγύης για όλους, για συνταξιούχους και για δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται επιτέλους σε μία τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069