Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Με «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια θα πετύχουμε τον εθνικό στόχο» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, επεσήμανε σήμερα (11/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε στην ΠτΔ πως θα πετύχουμε τον στόχο ωστόσο δεν θα γίνει άμεσα.

Πατήστε εδώ ή καλέστε μας στο 2104405464

Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομίας στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου», είπε.

Παράλληλα, τόνισε: «Κινηθήκαμε με μεθοδικότητα και έχουμε να επιδείξουμε σημαντικές επιτυχίες.»

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023».

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομία να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες – ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται – γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069