Να δοθούν επιτέλους τα πρακτικά των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) για την αντιπυρική περίοδο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σήμερα διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές που για άλλη μια χρονιά κατακαίνε την χώρα. Στην Αττική χιλιάδες είναι και φέτος τα καμένα στρέμματα, ενώ συνολικά τα τελευταία 7 χρόνια το 1/3 των δασικών της εκτάσεων έχει μετατραπεί σε στάχτη.

Από την κυβέρνηση -κι από κοντά η Περιφερειακή Αρχή- ξετυλίγεται ξανά το έργο αποποίησης των ευθυνών για την τραγική κατάσταση στην διαχείριση και προστασία των δασών, στην αντιπυρική θωράκιση και ευρύτερα στα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση επαναφέρουμε το αίτημα που έχουμε διατυπώσει ήδη από τα μέσα Ιούλη, δηλαδή να δοθούν τα πρακτικά των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) για την αντιπυρική περίοδο. Σε αυτά προεδρεύουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και αφορούν τον σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Εκεί έχει αποτυπωθεί η στάση όλων, όσες υπεκφυγές και προσχήματα κι αν χρησιμοποιούν, όσοι ακολουθούν μια τέτοια εγκληματική πολιτική για το λαό.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069