Νάσοs Αθανασίου: Κατάθεση Αναφοράς για τα Κέντρα Υγείας Ραφήνας και Καλυβίων

Κοινή επιστολή των Δημάρχων Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας Καλυβίων και Ραφήνας κατέθεσε ως Αναφορά ο Νάσος Αθανασίου βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, τα Κέντρα Υγείας των δύο δήμων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και οξυμένες ανάγκες των πολιτών. Τα αυξημένα κρούσματα από τη μετάλλαξη «Όμικρον» έχουν κάνει την κατάσταση αφόρητη, με ατελείωτες ουρές ασθενών να σχηματίζονται καθημερινά. Τα δύο κέντρα υγείας είναι συγχρόνως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και κέντρα αναφοράς για τον Covid, χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό.

Ο Νάσος Αθανασίου έχει ζητήσει την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Ανατολικής Αττικής καταθέτοντας στη Βουλή πέντε διαφορετικές Ερωτήσεις και Αναφορές κατά τους τελευταίους 14 μήνες.

Στα διαβήματά του αυτά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δεν έλαβε καμία απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Απάντηση δεν έχει δοθεί ούτε για τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό κατ’οίκον των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μπει καν στον κόπο να προσφέρει μια προσχηματική δικαιολογία.

Παρόλα αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επανέρχεται στο θέμα.