Νικηφόρος Μπατζές : «Με υπομονή κι επιμονή θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Νικηφόρος Μπατζές: Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα

Πολλές οι θέσεις ευθύνης και οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος κ. Νικηφόρου Μπατζέ, αλλά στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο λόγος είναι για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Μπατζές δεν φαίνεται να πτοείται από τις δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων -λόγω του… αργοκίνητου Δημόσιου Τομέα, όπως τονίζει- δηλώνοντας έτοιμος να συνεχίσει την προσπάθεια στην επόμενη θητεία.

Προϋποθέσεις; Η σύμφωνη γνώμη των δημοτών και η συνειδητή του άρνηση να γίνει «επαγγελματίας πολιτικός».

«Η γενική κατάσταση που επικρατούσε στα Σχολεία μας ήταν τραγική! Από πού να πιάσεις και πού να τελειώσεις!
Αναγκαστικά, σήκωσα τα μανίκια και αφού κατατοπίστηκα από τις Διευθύνσεις των Σχολείων μας, καθώς και από τις προσωπικές μου αυτοψίες στους χώρους, ξεκίνησα τη δουλειά, προσπαθώντας να ιεραρχήσω τις ανάγκες»

Συνέντευξη στη κ.Καπετανάκη Βούλα

Πρώτη φορά αιρετός στη Διοίκηση του Δήμου, τι είναι εκείνο που σας έχει δώσει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και τι, τη μεγαλύτερη απογοήτευση;

Από την πρώτη στιγμή πού ανέλαβα τα καθήκοντά μου, γνώριζα ότι θα χρειαζόταν σκληρή δουλειά και συνειδητή προσπάθεια, για να μπορέσει ο Δήμος μας, ν’ ανακάμψει μετά από μια πενταετία κυριολεκτικά μηδενικού
έργου, η οποία μας πήγε πολλά χρόνια πίσω.
Νιώθω πραγματικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλα αυτά που έχουν γίνει ως σήμερα και για άλλα τόσα που έχουν δρομολογηθεί, σε διάστημα τριών ετών!

Τρία μόλις χρόνια και με μια παγκόσμια οικονομική και υγειονομική κρίση, που όμοια της δεν έχουμε ζήσει ποτέ! Τα εύσημα θεωρώ ότι ανήκουν σε όλους μας, στη συλλογική προσπάθεια και φυσικά, στον άξιο επικεφαλής μας, Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα.
Η απογοήτευσή μου επικεντρώνεται στην Κεντρική Διοίκηση! Παρόλο που γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου μας (π.χ. υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία) και δεν είναι στο χέρι μας να τα λύσουμε, δεν μας παρέχουν τ’ απαιτούμενα εργαλεία να τα διευθετήσουμε!

Ήταν διαφορετικά στην πράξη απ’ ό,τι τα σκεφτόσασταν; Αν ναι, ως προς τι;

Δεν σας κρύβω ότι όντως σκεφτόμουν και υπολόγιζα αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό που λέει ο λαός μας,χαριτολογώντας «κάνε με μία μέρα Πρωθυπουργό και θα φτιάξω τη χώρα»
δεν υπάρχει.
Όλα φαίνονται πολύ πιο εύκολα όταν είσαι απ’ έξω και κρίνεις. Δυστυχώς, η «μηχανή» που λέγεται δημόσιο είναι πολύ αργή, με αποτέλεσμα να περνάει η θητεία και να μην το παίρνεις χαμπάρι! Με υπομονή και επιμονή όμως, θα πετύχουμε τους στόχους μας!

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι, οι οποίοι θα σας ωθούσαν να συνεχίσετε και να εκτεθείτε εκ νέου στις εκλογές, προκειμένου για μία ακόμα πενταετία;
Στον τόπο αυτό έχω μεγαλώσει, έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου, είναι το σπίτι μου! Γνωρίζω, κατανοώ και ζω με την οικογένειά μου, τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας! Στόχος μου είναι πάντοτε, απ’ οποιοδήποτε
πόστο μου ανατίθεται να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατορθώσουμε μία μέρα, τον ευλογημένο αυτό τόπο να τον αναδείξουμεπανελλαδικά, γιατί όχι και παγκόσμια!
Σχετικά με την ερώτησή σας, εάν θα εκτεθώ εκ νέου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου, να γίνω επαγγελματίας πολιτικός ή χειρότερα ακόμα, να φτάσω να θυμίζω «παλαιό ανακυκλώσιμο υλικό» και
μάλιστα με μηδενική παραγωγή έργου! Θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά, με αγάπη και όρεξη για προσφορά και πριν πάρω τις οριστικές μου αποφάσεις, θ’ αφουγκραστώ την κρίση κι επιθυμία των συνδημοτών
μας. Εξυπακούεται ότι θα συζητήσω και με τον Δήμαρχο κ. Τσίρκα, στη διάθεση του οποίου θα θέσω τις αποφάσεις μου.

Ποια είναι τα βασικά σας επιτεύγματα, ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Είναι κρίμα που το λέω, αλλά όταν ανέλαβα την Προεδρία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η γενική κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία μας ήταν τραγική! Από πού να πιάσεις και πού να τελειώσεις!
Αναγκαστικά, σήκωσα τα μανίκια και αφού κατατοπίστηκα από τις Διευθύνσεις των σχολείων μας, καθώς και από τις προσωπικές μου αυτοψίες στους χώρους, ξεκίνησα τη δουλειά, προσπαθώντας να ιεραρχήσω τις ανάγκες.

Επιγραμματικά, σας αναφέρω τα εξής:
1) Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου στο Γυμνάσιο Μαραθώνα.


2) 125 υπολογιστές! Έως σήμερα αγοράσαμε 110 και αναβαθμίσαμε 15 καλύπτοντας στο 100 % τις ανάγκες των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας, στο μάθημα της πληροφορικής και όχι μόνο!
3) Πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση στις τουαλέτες του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Νέας Μάκρης, μετά από 30 χρόνια.
4) Αγοράσαμε και τοποθετήσαμε 60 κάδους απορριμμάτων για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Πριν δεν υπήρχε ούτε ένας!
5) Οι ανελκυστήρες του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης απέκτησαν για πρώτη φορά άδεια λειτουργίας!
6) Αναλάβαμε εξ ολοκλήρου όλες τις εργασίες και παραδώσαμε προς χρήση,ένα εξαιρετικό γήπεδο διπλής χρήσεως (Μπάσκετ – Βόλεϊ) στο 2ο Λύκειο Νέας Μάκρης
7) Επισκευάστηκαν τα γήπεδα μπάσκετ στο Γυμνάσιο Μαραθώνα, καθώς και στο 1 ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Μάκρης.

8) Βάφτηκαν εξωτερικά το 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης.
9) Δεν ξέμειναν ποτέ τα σχολεία μας, από πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν.
10) Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος έμπροσθεν του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Νέας Μάκρης, επισκευάζοντας τον εξωτερικό φωτισμό, όπως επίσης και του Γυμνασίου Μαραθώνα.
11) Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης ελήφθησαν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των μαθητών (διαγράμμιση οδοστρώματος – πεζοδρόμιο).

12) Αναλάβαμε εξ ολοκλήρου τις εργασίες και παραδώσαμε δεύτερη αίθουσα πληροφορικής στο 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης.
13) Επισκευάστηκαν τα αλεξικέραυνα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης, τα οποία έως τότε, ήταν μάλλον, για… φιγούρα και καθόλου λειτουργικά.
14) Αγοράσαμε 10 παγκάκια και δύο τραπέζια αυλής, για τις ανάγκες του 2ου Λυκείου Νέας Μάκρης
15) Κατασκευάσαμε ολοκαίνουργιες τουαλέτες καθηγητών στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης
16) Στο 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης τοποθετήθηκαν από την αρχή, κουρτίνες παντού.
17) Πλήρης ανακαίνιση στις τουαλέτες των κοριτσιών στο Γυμνάσιο Μαραθώνα.
18) Αγοράσαμε 16 θερμαντικά σώματα για το 2ο Λύκειο Νέας Μάκρης.

19) Πραγματοποιήσαμε περιμετρικό καθαρισμό -άνω των δέκα μέτρων- στο 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο Νέας Μάκρης.
Ένα πάγιο αίτημα των Διευθυντών των Σχολείων, στο οποίο ουδείς είχε ανταποκριθεί!
20)Επισκευή μεγάλης κλίμακας στις κεραμοσκεπές του Γυμνασίου Μαραθώνα.
21) Αγοράσαμε 7 projectors για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας
Όλα τα παραπάνω λοιπόν, συγκεκριμένα και όχι αόριστα, πρακτικά κι επιβεβλημένα και τόσες άλλες παρεμβάσεις, σε καθημερινή βάση, καθώς διάφορα θέματα μπορεί να προκύπτουν, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων μας.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο έκδοσης πιστοποιητικών πυρασφάλειας των σχολείων της Β’ βάθμιας και γενικώς όλων των σχολείων του Δήμου μας. 

Επίσης έχουν δρομολογηθεί και σύντομα στο 2ο Λύκειο Ν. Μάκρης θα παραδοθούν 2 αίθουσες προκάτ για τις ανάγκες του σχολείου. 

Με αφορμή την τελευταία καλή είδηση για την έγκριση χρηματοδότησης κατασκευής Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, μιλήστε μας για τις δράσεις, στον συγκεκριμένο τομέα ευθύνη σας. Πού βρισκόμαστε ως προς την απόκτηση κτηνιατρείου;

Όταν μου ανατέθηκε η αρμοδιότητα για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, γνώριζα πολύ καλά ότι αναλάμβανα έναν από τους δυσκολότερους τομείς!
Γνώριζα επίσης ότι κάτι ουσιαστικό και αποτελεσματικό έπρεπε να γίνει κι έτσι έβαλα δύο στόχους: Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων και Δημοτικό Κτηνιατρείο. Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ο
πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί, με τον δεύτερο να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης. Μιλάμε δηλαδή, για θέμα λίγων μηνών! Ενημερώνω με την ευκαιρία ότι καθημερινά, το Τμήμα Φροντίδας και Προστασίας Αδέσποτων
Ζώων περιθάλπει δεκάδες τετράποδα, επεμβαίνοντας άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα αδέσποτα ζωάκια είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που απασχολεί -όχι μόνο τον Δήμο μας- αλλά όλη την Ελλάδα!
Κι επειδή δεν βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση, από δική τους ευθύνη, ας έχουμε κατά νου, τα παρακάτω:

  1. Ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση των αδέσποτων, είναι ο άνθρωπος!
  2. Όταν αποφασίσουμε να πάρουμε ένα ζωάκι, να σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του. Τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια! Είναι αθώες ψυχούλες και ξέρουν μόνο να δίνουν αγάπη! Δεν
    τους αξίζει μία άσχημη συμπεριφορά!
  3. Αν αποφασίσουμε ν ́ αποκτήσουμε ένα ζωάκι, ας υιοθετήσουμε ένα αδεσποτάκι. Δεν χρειάζεται ν’ αγοράσουμε.
  4. Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο μπορεί να απευθυνθεί στη Φροντίδα Αδέσποτων Ζώων Δήμου Μαραθώνα τηλ 2294 320957, 2294320972 email agricultural@marathon.gr
    Τέλος, στο Κοινοτικό Κατάστημα Γραμματικού διατίθενται δωρεάν τροφές (έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων) σε πολίτες που επιθυμούν να ταΐσουν ζωάκια του δρόμου.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069