Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός στην τελετή ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών Ευελπίδων 2023

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Ευελπίδων Τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας», που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και πλήθους ανωτάτων αξιωματικών και πολιτικών προσώπων.

Συνολικά ορκίστηκαν 177 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Αρμενία, 2 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από τη Μολδαβία και 1 από την Σενεγάλη.

Μετά το πέρας της άρτια οργανωμένης τελετής ακολούθησε παρέλαση του Σώματος και παράθεση δεξίωσης προς τους προσκεκλημένους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 1828 υπογράφθηκε από τον Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια το διάταγμα Ίδρυσης του «Λόχου τῶν Εὐέλπιδων».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069