Ο ΣΠΑΠ δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό.

Ο ΣΠΑΠ δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό και θα πολεμήσει με κάθε μέσο τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη εγκατάσταση των νέων λατομείων.

Ο ΣΠΑΠ αμέσως μόλις διαπίστωσε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 την ύπαρξη νέας απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής από 25/2/2022 με την οποία ενέκρινε την διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση, γεωλογική μελέτη χωρίς επέμβαση επί του εδάφους, από την εταιρία «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ», σε δημόσια δασική έκταση 107.054,76 τ.μ. στη θέση «Πύριζα» της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων ενημέρωσε άμεσα τους αρμοδίους τους δήμους Διονύσου, Πεντέλης και γειτονικών δήμων.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος ανέφερε:

«Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε σαφέστατα την επιχειρούμενη εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό βουνό. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε δυνατό μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό μας. Τονίζουμε δε ότι παρά την επιμονή των επιχειρηματικών συμφερόντων και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς θα δώσουμε μάχη κινητοποιώντας τους πολίτες και τις κοινωνίες της Βορειοανατολικής Αττικής απέναντι σε όλους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Πεντελικό μας για δικό τους όφελος, μην υπολογίζοντας ότι όλο αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τη βιωσιμότητα ολόκληρου του Λεκανοπεδίου»

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069