Ο.Β.Σ.Α : ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ που η Κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση, ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ. 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Στις 22 Νοέμβρη βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο!

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση, πρέπει τώρα να αποσυρθεί ως απαράδεκτο. 

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι επιστήμονες με τον αγώνα τους θα το εμποδίσουν. 

Η Κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για «φορολογική δικαιοσύνη» και την ίδια στιγμή επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη όλους αυτούς που τόσα χρόνια πληρώνουν ήδη πολύ βαριά φορολογία όπως φόρο από το 1ο ευρώ στο εισόδημα, το φόρο επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.  

Η Κυβέρνηση επιχειρεί πότε με τον κοινωνικό αυτοματισμό  και πότε με τις διάφορες διαρροές ότι δήθεν ακούει και ότι θα βελτιώσει το νομοσχέδιο να κάμψει τις αγωνιστικές αντιδράσεις και να καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο που επιβάλλει εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων. 

Και βέβαια το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης δεν ξεχνάει να φέρει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως χαρακτηριστικά προβλέπεται στα άρθρα 46 και 47 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. 

Η ΟΒΣΑ, εδώ και μήνες προειδοποιεί και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφού αποτελεί προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων από το ταμείο ανάκαμψης που στηρίζουν από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για αυτό το λόγο άλλωστε  πρωτοστατήσαμε στην πρώτη αγωνιστική απάντηση που δόθηκε στις 8 Νοέμβρη όταν άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες έπαιζαν καθυστερήσεις στη λογική «να το δούμε πρώτα», διευκολύνοντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (μεταξύ των οποίων και οι ηγεσίες τριτοβάθμιων οργανώσεων) παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της Κυβέρνησης, των δήθεν εξαιρέσεων που στόχο έχει να διασπάσει τον κοινό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών και των επιστημόνων και να παραιτηθεί το κίνημα από το βασικό αίτημα της συνολικής απόσυρσης του νομοσχεδίου.

Δε θα περάσει. Το έκτρωμα θα αποσυρθεί με τον αποφασιστικό και ενιαίο αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων.

 Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Στις 22 Νοέμβρη ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση στις 11:30 πμ στην Ομόνοια και στην πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069