«Όχι» σε νέα μέτρα από Μαξίμου, οι σκέψεις για τα σχολεία

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία την επόμενη Δευτέρα, μετά την εισήγηση της επιτροπής οι σχετικές αποφάσεις, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

«Νέα μέτρα δεν είναι πάνω στο τραπέζι προ το παρόν». Αυτό σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, το κυβερνητικό επιτελείο εξέτασε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ συζήτησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, με την αιτιολογία ότι «μέσα στο σχολείο, με τους συνεχείς ελέγχους (self test), τα παιδιά υγειονομικά προστατεύονται καλύτερα απ’ ό,τι εκτός σχολείου».

Από εκεί και πέρα πάντως, αύριο και μεθαύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα επανεξετάσουν την κατάσταση και ειδικά τους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες (και λιγότερο τον αριθμό των μολύνσεων).

Οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία δεν αναμένονται αύριο, αλλά την Τετάρτη (το πιθανότερο) ή την Πέμπτη.

Πηγή: euro2day.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069