Οι πρώην Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τι συμβαίνει σε ένα αεροπλάνο

Υπάρχουν μυστικά κατά τη διάρκειας ενός ταξιδιού με αεροπλάνο που δεν αποκαλύπτονται σε μία απλή πτήση. Ορισμένοι κανόνες ακολουθούνται από πιλότους και προσωπικό σε όλες τις πτήσεις, αλλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουν το γιατί. Ξέρετε γιατί το φως μειώνεται σκόπιμα κατά την προσγείωση και την απογείωση; Ανακαλύψτε μερικά μυστικά της αεροπορίας που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Ειδικό φαγητό για το πλήρωμα

Special food for the crew
static.trendscatchers.io

Ο πιλότος από την αρχή μίας πτήσης δεν μπορεί να φάει το ίδιο γεύμα με τον συνάδελφο του. Αυτό συμβαίνει, διότι εάν αρρωστήσει ο ένας από αυτούς από το φαγητό, να μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αεροπλάνου ο άλλος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί, εάν και οι δύο πιλότοι αρρωστήσουν από ένα πιάτο φαΐ. Επίσης, απαγορεύεται η κοινή χρήση των πιάτων. Με αυτό τον τρόπο θα μείνουν πάντα με την επιθυμία να δοκιμάσουν το φαγητό του συναδέλφου τους.

Χωρίς γένια

Clean shaven
static.trendscatchers.io

Εκτός από τη χρήση των κατάλληλων ρούχων, οι πιλότοι πρέπει να φροντίζουν τη φυσική τους εμφάνιση. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, απαγορεύουν τα γένια στους πιλότους. Ο λόγος; Αυτό συμβαίνει επειδή η μάσκα οξυγόνου, μπορεί να μην ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπο ενός πιλότου αν έχει γένια. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τα μαλλιά τους πρέπει να είναι καλά κομμένα. Η περιποιημένη εμφάνιση όλου του πληρώματος είναι θεμελιώδης κανόνας για τις αεροπορικές εταιρείες.

Τι κάνουν με τα απόβλητα;

What do they do with the waste?
static.trendscatchers.io

Ξέρετε που πηγαίνουν τα απόβλητα της τουαλέτας ενός αεροπλάνου; Όλα τα αεροσκάφη διαθέτουν ένα ειδικό σύστημα κενού στα μπάνια. Λόγω της πίεσης μεταξύ της τουαλέτας και του σωλήνα, τα κόπρανα και τα ούρα των επιβατών πέφτουν σε μία δεξαμενή. Τα απόβλητα παραμένουν σε αυτή τη δεξαμενή, μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο. Η χωρητικότητα τους μπορεί να φτάσει τα 250 λίτρα. Όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο, αδειάζουν σε ένα ειδικό φορτηγό που έχει κάθε αεροδρόμιο.

Ο καφές είναι βρώμικος

The coffee is dirty
static.trendscatchers.io

Το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καφέ στα αεροσκάφη πρέπει να αποφεύγεται. Ειδικά, αν το αεροπλάνο είναι πολύ παλιό. Οι δεξαμενές που αποθηκεύουν το νερό, ειδικότερα στα παλιά αεροπλάνα σχεδόν ποτέ δεν πλένονται. Επίσης, το νερό που χρησιμοποιείται στις τουαλέτες δεν είναι πόσιμο και μην προσπαθήσετε να το αποθηκεύσετε σε κάποιο πρόχειρο μπουκαλάκι. Για αυτούς τους λόγους, να δέχεστε από το πλήρωμα μόνο εμφιαλωμένα και σφραγισμένα μπουκάλια νερού.

Οι καταιγίδες είναι κάτι φυσιολογικό

Storms are normal
static.trendscatchers.io

Οι καταιγίδες αποτελούν μέρος της ρουτίνας για κάθε πιλότο. Το χτύπημα από κεραυνό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο κατά τη διάρκεια μίας πτήσης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα επηρεάσει το αεροσκάφος. Τα αεροπλάνα είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένα για να αντέχουν και οι πιλότοι προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτη ανάγκη. Οπότε διατηρήστε την ψυχραιμία σας! Μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο φόβο, αλλά το αεροπλάνο δε θα πέσει.

Που να κάτσετε

Where to sit
static.trendscatchers.io

Για ανθρώπους που έχουν προβλήματα ναυτίας, το καλύτερο μέρος να διαλέξουν για να κάτσουν είναι στη μέση του αεροσκάφους δίπλα στα φτερά. Ο λόγος είναι ότι οι αναταράξεις είναι πιο έντονες στην αρχή και στην ουρά του αεροπλάνου. Ωστόσο, αυτό είναι διαφορετικό σε περίπτωση ατυχήματος. Αν το αεροσκάφος πέσει στο έδαφος, οι μπροστινοί επιβάτες είναι εκείνοι που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες. Στο κέντρο του αεροπλάνου είναι το πιθανότερο σημείο έκρηξης. Οι ασφαλέστερες θέσεις βρίσκονται στην ουρά.

Χαμόγελα

Smiles
static.trendscatchers.io

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι το πλήρωμα πάντα χαιρετά του επιβάτες του στην πόρτα του αεροπλάνου με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Υπάρχει λόγος για αυτό. Οι αεροσυνοδοί πρέπει να καθησυχάζουν τους προσκεκλημένους τους, διότι οι αεροπορικές εταιρείες δε θέλουν σε καμία περίπτωση υστερικούς επιβάτες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχουν μία καλή διάθεση και να αντιμετωπίζουν όλους με ωραίο τρόπο. Ακόμα και αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο σε μία πτήση, πρέπει να μεταδίδουν την ηρεμία τους στους επιβάτες.

Το φλερτ απαγορεύεται

Flirting is forbidden
static.trendscatchers.io

Όλα τα μέλη του πληρώματος πρέπει να είναι σεβαστά. Η ευγενική μεταχείριση είναι καθήκον των επιβατών. Σας αρέσει κάποια αεροσυνοδός; Μην το σκεφτείτε καν! Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση για την απομάκρυνση ατόμου που παρενοχλεί το πλήρωμα ενός αεροπλάνου. Μπορείτε να φανταστείτε την ντροπή; Επίσης, η εκάστοτε αεροσυνοδός έχει κάθε δικαίωμα να μηνύσει τον επιβάτη για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα υπηρεσίας.

Προφυλάξεις

Precautions
static.trendscatchers.io

Όταν ένας πιλότος πάει στο μπάνιο, τότε πρέπει να τον αντικαταστήσει ένα μέλος του πληρώματος και να τον περιμένει να γυρίσει. Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας. Κάτι άλλο περίεργο, είναι ότι όλες οι τουαλέτες μπορούν να ανοίξουν και από έξω. Αν κάποιος τραυματιστεί μέσα, τότε πρέπει η πόρτα να ανοίγει χωρίς δυσκολία. Υπάρχει συνήθως ένα μηχανισμός ασφαλείας στην πόρτα, πίσω από την πινακίδα “απαγόρευση του καπνίσματος”, η οποία επιτρέπει στο μπάνιο να ανοίγει από έξω.

Θωρακισμένη πόρτα

Armoured door
static.trendscatchers.io

Μεταξύ των πιλότων και των αεροσυνοδών τους χωρίζει μία θωρακισμένη πόρτα. Η συνομιλία τους πραγματοποιείται μέσω ενδοεπικοινωνίας. Οι πιλότοι πρέπει να αναφέρονται στο υπόλοιπο πλήρωμα κάθε 40 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό χρησιμεύει για να διασφαλίσει το πλήρωμα ότι οι πιλότοι είναι σε καλή κατάσταση. Εάν συμβεί κάτι, οι αεροσυνοδοί έχουν έναν κωδικό έκτακτης ανάγκης για να μπουν στην καμπίνα.

Τα φώτα σβήνουν σκόπιμα

The lights go out intentionally
static.trendscatchers.io

Τα φώτα καμπίνας των επιβατών σβήνουν σκόπιμα κατά την προσγείωση και κατά την απογείωση. Αυτό γίνεται για να συνηθίσει το μάτι του επιβάτη στο σκοτάδι. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να δει πιο εύκολα τα σημάδια για την έξοδο κινδύνου. Ωστόσο, κάποιοι πιλότοι, ισχυρίζονται ότι τα φώτα σβήνουν σκόπιμα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Φαγητό επιβατών

Passenger food
static.trendscatchers.io

Το φαγητό σε μία πτήση δε χρησιμοποιείται μόνο για τη σίτιση των επιβατών. Το φαγητό προσφέρεται από το πλήρωμα για να βοηθήσει τους επιβάτες να διασκεδάσουν με κάποιον τρόπο. Όταν τρώτε, ο χρόνος περνάει λίγο πιο γρήγορα. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να προσφέρεται φαγητό σε όλους τους επιβάτες κατά τη διάρκεια μίας πτήσης. Η παραγωγή αυτών των τροφίμων είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, που γίνεται από μεγάλες εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες άτομα προσωπικό.

Απενεργοποιείτε τα τηλέφωνα

Turn off the phones
static.trendscatchers.io

Αφού μπείτε στο αεροπλάνο, οι αεροσυνοδοί σας ενημερώνουν ότι τα τηλέφωνα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα. Η χρήση τους κατά την απογείωση και την προσγείωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δεν έχει τη δύναμη για καταρρίψει ένα αεροσκάφος. Αλλά, αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι για αυτό, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα.

Θερμοκρασία αεροπλάνου

Airplane temperature
static.trendscatchers.io

Σύμφωνα με έρευνες η θερμοκρασία ενός αεροπλάνου, παίζει μεγάλο ρόλο στα επίπεδα της πίεσης του και να μην προκαλέσει στους επιβάτες έλλειψη οξυγόνου. Οι πιλότοι αφήνουν τη θερμοκρασία του αεροπλάνου στα χαμηλότερα επίπεδα. Για αυτό σκεφτείτε να έχετε μαζί σας ένα μπουφάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μία άλλη συμβουλή, είναι ότι τα θερμότερα μέρη του αεροπλάνου βρίσκονται στην ουρά του.

Μιλούν μόνο όταν είναι απαραίτητο

They speak only when necessary
static.trendscatchers.io

Έχετε παρατηρήσει ότι οι πιλότοι δεν είναι πολύ ομιλητικοί; Συνήθως επικοινωνούν με τους επιβάτες μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ή για να δώσουν κάποιες προειδοποιήσεις όπως η θερμοκρασία και ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης. Και για αυτό υπάρχει λόγος. Θέλουν να αποφύγουν κάθε φόβο μέσα στο αεροπλάνο. Ένας συνταξιούχος πιλότος, ο Τζίμ Τίλμον αποκάλυψε: “Λέμε στους επιβάτες τι πρέπει να γνωρίζουν. Δε λέμε πράγματα που θα τους φοβίσουν πάρα πολύ. Ποτέ δε θα ακούσετε από πιλότο να ανακοινώνει στους επιβάτες ότι υπάρχει μία βλάβη στον κινητήρα, ακόμα και αν αυτό είναι η αλήθεια”.

Πηγή: thefamilybreeze.com

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069