Οικονόμου: Τι θα γίνει εάν ο Ερντογάν προτείνει συνάντηση στην Πράγα

Οικονόμου στο Newsbomb.gr.
Από τις 12:30 πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση του newsbomb.gr για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα, αυτή την εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως. Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές μας όπως και η ακραία ρητορική της Τουρκίας εναντίον μας. Εάν και εφόσον μας προτείνουν κάτι τέτοιο, τότε θα το αξιολογήσουμε με θετική διάθεση».

Θυμίζεται ότι στις 6-7 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα, παρουσία και των ηγετών των δύο χωρών.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών στην Πράγα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, θα είναι ωστόσο το ενεργειακό πρόβλημα.

Παρακολουθήστε σε live stream, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:

«Η κοινωνία απαιτεί πρακτικές λύσεις και όχι κενές αερολογίες. Η αντιπολίτευση την περασμένη εβδομάδα περιορίστηκε σε κενολογίες ενώ η κυβέρνηση έκανε μια σειρά ενεργειών ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Οι τομείς:

Οικονομία: Η επένδυση της Google (2,2 δισ, 20.000 νέες θέσεις εργασίας), η ολοκλήρωση 28 μεταρρυθμιστικών σχεδίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης, αύξηση των τουριστικών εσόδων.

Κοινωνία: Λειτουργία των νέων ΚΕΠΑ για τα άτομα με αναπηρία, απονομή του 97% των εκκρεμών συντάξεων, θεσμοθετήθηκε προφυλακτική αγωγή για τον HIV, νέος μηχανισμός για την εναέρια διάσωση.

Ασφάλεια και Άμυνα: Ξεριζώθηκε εστία ανομίας στην Πολυτεχνειούπολη, η νέα πυραυλάκατος «Βλαχάκος».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069