Ολυμπιακός: Παιδική χαρά η άμυνα – Η προτεραιότητα του νέου τεχνικού

Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έχουν δώσει 13 παιχνίδια και στα 11 έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται.

Πρωταθλητισμός και πορεία στην Ευρώπη με αμυντική λειτουργία παιδικής χαράς δεν νοείται.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Θα πρέπει να κάνει ένα ρόστερ πολλών παικτών ομάδα. Ένα ρόστερ με αρκετούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, όπου οι περισσότεροι θα είναι δυσαρεστημένοι που δεν παίζουν. Για παράδειγμα, στα χαφ μπορεί να παίζουν Χάμες, Μπιέλ, Χουάνγκ και να είναι εκτός Φορτούνης, Βαλμπουενά.

Στην επίθεση ο Ουί Τζο ή ο Ελ Αραμπί ή ο Μπακαμπού. Στα άκρα ο Γκάρι Ροντρίγκες ή ο Μπόουλερ ή ακόμα και ο Μασούρας ή ο Ντε λα Φουέντε. Με Σαμασέκου, Κασάμι επίσης, Μπουχαλάκης, Κούντε μπορεί να τεθούν στο περιθώριο. Ακόμα και ο Εμβιλά. Όσο για τους Αγκιμπού και Αμπουμπακάρ Καμαρά, αυτοί είναι ήδη στο περιθώριο.

Αυτό επηρεάζει τα αποδυτήρια και για τον νέο τεχνικό δεν είναι εύκολη η διαδικασία. Βέβαια, αν έχει ισχυρή προσωπικότητα, αυτοί που είναι «εκτός» μπορεί να γίνουν ενεργοί και να μείνουν άλλοι εκτός. Πάντα ένας νέος προπονητής φέρνει αλλαγές.

Το πλήγμα θα είναι να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης, που δεν είναι απίθανο (να μην συνεχίσει έστω στο Conference) αν δεν πάρει τέσσερις βαθμούς με τη Καραμπάχ. Τότε τα πράγματα με λιγότερα ματς θα είναι δύσκολα και οι αποχωρήσεις αρκετές τον Γενάρη. Κι αυτές κοστίζουν.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι με έμπειρους μέσους και ακραίους μπακ, με έμπειρους στόπερ, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Μπα και Ρέτσο, με διεθνή Τσέχο γκολκίπερ, τον Βατσλίκ, ο Ολυμπιακός αμυντικά έχει τραγική λειτουργία. Στα 13 ματς που έχει δώσει έως τώρα, μόνο σε δύο κράτησε το μηδέν! Με ΠΑΣ Γιάννινα και στην Τρίπολη εκτός, αν και εκεί δέχθηκε γκολ, για το οποίο έγινε φασαρία.

Στο μόνο ματς που είδε την εστία να παραβιάζεται και νίκησε (δύσκολα) ήταν με τον Ιωνικό στο Φάληρο. Στην Ευρώπη και στα οκτώ ματς δέχθηκε γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα σκόραραν και οι Βόλος, Άρης. Ο ένας πήρε βαθμό στον Πειραιά και ο άλλος νίκη με ανατροπή.

Στην Ευρώπη στα οκτώ ματς ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 15 γκολ! Δηλαδή σχεδόν δύο μέσο όρο ανά αγώνα!

Πηγή: onsports.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069