Παράδοση Μελέτης Αποκατάστασης Κλειστών Γυμναστηρίων «Σπίτι του στίβου και του βόλεϊ»

Aπό το Δήμαρχο Παιανίας Ι. Μάδη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Μελέτης Αποκατάστασης των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και βόλεϊ από το Δήμαρχο Παιανίας Ι. Μάδη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ενώ μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητών βόλεϊ και στίβου και στελέχη των δύο ομοσπονδιών.

Με τη σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο του Συμφώνου Συνεργασίας το οποίο και υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Υπουργείου και Δήμου το Μάιο του 2020. Η μελέτη αποκατάστασης είναι δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ και του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αποκατάσταση των κλειστών του στίβου και του βόλεϊ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όπως επισημάνθηκε και κατά την σημερινή εκδήλωση θα εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως υπογραμμίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς με την εκπόνηση της μελέτης το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία για να επαναλειτουργήσουν έπειτα από 10 πλέον χρόνια οι δύο εμβληματικές Ολυμπιακές υποδομές που λεηλατήθηκαν από το 2012 και αφέθηκαν ρημαγμένες.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας τα επόμενα δύο βήματα για την αποκατάσταση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι:

α) εκτέλεση του έργου και

β) διαχείριση και λειτουργία των Γυμναστηρίων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το σημερινό βήμα είναι η απόδειξη της μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη και είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, αλλά και της ουσιαστικής συμβολής εθνικών ευεργετών όπως του κ. Μαρτίνου. Από τη στιγμή που είναι έτοιμες οι μελέτες με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια, η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστεί με τον κ. Αυγενάκη προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι να επιστρέψουν ξανά σε αυτούς στους οποίους ανήκουν: στους αθλητές και στους Νέους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Αυγερινός κατά τη δήλωσή του υπογράμμισε τη σημασία του έργου αποκατάστασης και επαναλειτουργίας των λεηλατημένων και καταστραμμένων Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων για τον πληθυσμό ενός σημαντικού τμήματος της Ανατολικής Αττικής αλλά και του Αθλητισμού γενικότερα, καθώς πρόκειται για έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, και συμπλήρωσε : «Σε συνεργασία με τον Υπουργό Αθλητισμού και τον Δήμαρχο Παιανίας, θα βρούμε τις χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης και να παραδοθεί στους πολίτες».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069